#242: Ett raseri om urverk

Denna vecka pratas det om Apple Watch, kinesiska spion-chip och om Googles event nästa vecka. Missa inte det!

Varje vecka kommer 99 ut med ett avsnitt av vår poddradio och den här veckan är inget undantag. Ida och Jakob står i studion och pratar om Apple Watch. Jakob inte är riktigt nöjd med någon existerande urtalva och Ida kommer med bra tips gällande den digitala kronan.

En stor snackis i teknikvärlden nu gäller Bloombergs gräv om kinesiska spion-chip på servrar inhandlade av Apple och Amazon. Teknikjättarna ska ha köpt servrar från en kinesisk tillverkare som kommit utrustade med små små kretsar som ska ha varit menade att samla in data för att skicka hem till Kina i smyg. Är det sant? Apple och Amazon säger mycket bestämt nej, medan Bloombergs källor säger ja.

Slutligen pratas det om Googles event på tisdag nästa vecka. 99 kommer bevaka eventet som drar igång klockan 17:00 den 9 oktober, men inte riktigt som tidigare gånger. Vi kommer ha ett försnack i videoform inför eventet och sedan hänga i kommentarstråden här på sajten under tiden eventet är och sedan efteråt snabbt komma ut med en nytt avsnitt av podden med eftersnack och kommentarer.

Missa inte!

99 på Instagram – följ oss här för både högt och lågt från vår vardag i bildform.

Bloombergs artikel The Big Hack hittar du här. Apples pressmeddelande här. Amazons pressmeddelande här.

Allt vi rapporterar kring Googles event hittar du här och blir du sugen på att diskutera vad som helst relaterat till Android kan du göra det i vårt forum som du hittar här.

Avsnitt: Ett raseri om urverk

Längd 35:50, filstorlek 49,24 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
5 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.