#242: Ett raseri om urverk

Denna vecka pratas det om Apple Watch, kinesiska spion-chip och om Googles event nästa vecka. Missa inte det!

Varje vecka kommer 99 ut med ett avsnitt av vår poddradio och den här veckan är inget undantag. Ida och Jakob står i studion och pratar om Apple Watch. Jakob inte är riktigt nöjd med någon existerande urtalva och Ida kommer med bra tips gällande den digitala kronan.

En stor snackis i teknikvärlden nu gäller Bloombergs gräv om kinesiska spion-chip på servrar inhandlade av Apple och Amazon. Teknikjättarna ska ha köpt servrar från en kinesisk tillverkare som kommit utrustade med små små kretsar som ska ha varit menade att samla in data för att skicka hem till Kina i smyg. Är det sant? Apple och Amazon säger mycket bestämt nej, medan Bloombergs källor säger ja.

Slutligen pratas det om Googles event på tisdag nästa vecka. 99 kommer bevaka eventet som drar igång klockan 17:00 den 9 oktober, men inte riktigt som tidigare gånger. Vi kommer ha ett försnack i videoform inför eventet och sedan hänga i kommentarstråden här på sajten under tiden eventet är och sedan efteråt snabbt komma ut med en nytt avsnitt av podden med eftersnack och kommentarer.

Missa inte!

99 på Instagram – följ oss här för både högt och lågt från vår vardag i bildform.

Bloombergs artikel The Big Hack hittar du här. Apples pressmeddelande här. Amazons pressmeddelande här.

Allt vi rapporterar kring Googles event hittar du här och blir du sugen på att diskutera vad som helst relaterat till Android kan du göra det i vårt forum som du hittar här.

Avsnitt: Ett raseri om urverk

Längd 35:50, filstorlek 49,24 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
5 svar

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!