#242: Ett raseri om urverk

Denna vecka pratas det om Apple Watch, kinesiska spion-chip och om Googles event nästa vecka. Missa inte det!

Varje vecka kommer 99 ut med ett avsnitt av vår poddradio och den här veckan är inget undantag. Ida och Jakob står i studion och pratar om Apple Watch. Jakob inte är riktigt nöjd med någon existerande urtalva och Ida kommer med bra tips gällande den digitala kronan.

En stor snackis i teknikvärlden nu gäller Bloombergs gräv om kinesiska spion-chip på servrar inhandlade av Apple och Amazon. Teknikjättarna ska ha köpt servrar från en kinesisk tillverkare som kommit utrustade med små små kretsar som ska ha varit menade att samla in data för att skicka hem till Kina i smyg. Är det sant? Apple och Amazon säger mycket bestämt nej, medan Bloombergs källor säger ja.

Slutligen pratas det om Googles event på tisdag nästa vecka. 99 kommer bevaka eventet som drar igång klockan 17:00 den 9 oktober, men inte riktigt som tidigare gånger. Vi kommer ha ett försnack i videoform inför eventet och sedan hänga i kommentarstråden här på sajten under tiden eventet är och sedan efteråt snabbt komma ut med en nytt avsnitt av podden med eftersnack och kommentarer.

Missa inte!

99 på Instagram – följ oss här för både högt och lågt från vår vardag i bildform.

Bloombergs artikel The Big Hack hittar du här. Apples pressmeddelande här. Amazons pressmeddelande här.

Allt vi rapporterar kring Googles event hittar du här och blir du sugen på att diskutera vad som helst relaterat till Android kan du göra det i vårt forum som du hittar här.

Avsnitt: Ett raseri om urverk

Längd 35:50, filstorlek 49,24 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
5 svar

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.

Den sjätte utgåvan packar in imponerande mycket prestanda i ett snyggt och tystgående paket, men som proffsplatta lämnar den fortfarande en del att önska.

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.