Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Storytel lovar bättre ljudkvalitet

Den strömmande boktjänsten Storytel används av många, men flera medlemmar på 99 tycker att ljudkvaliten är för dålig. Nu svarar Storytel på kritiken, och lovar ljudfiler med högre kvalitet.

Ljudböcker blir allt mer populärt, och störst i Sverige är den strömmande tjänsten Storytel. På 99:s forum har det däremot lyfts klagomål på att många av titlarna hos Storytel har alldeles för dålig ljudkvalitet. Så här skriver till exempel Carlsson i diskussionstråden:

"Jag är så sjukt trött på den dåliga ljudkvalitén på majoriteten av Storytels utbud. Jag har mailat dem flera gånger, men de verkar inte fatta. "Vi har branschstandard" är svaret man får. Men varför låter allt från Audible och 90% av alla Podcasts bättre då (som ju verkligen borde låta sämre eftersom de stremar)?"

Detta är också något som uppmärksammades när 99 testade ett utbud av olika boktjänster. Där beskrevs rentav vissa titlar som "smärtsamma att lyssna på".

Storytell svarar

Nu svarar Storytel på kritiken, och säger att nyare böcker som läggs till tjänsten redan har bättre kvalitet. Även äldre böcker ska kodas om och uppdateras. Så här skriver Storytel till 99:

– I våras, i mars närmare bestämt, lanserade vi ett nytt system för att ladda upp innehåll i tjänsten. Alla ljudböcker som laddats upp i det nya systemet har antingen blivit uppladdade i 64kbit/sek eller till och med i 128kbit/sek (när filen innehåller mycket musik). Böcker som laddats upp innan mars har nästan alla gjorts det med 48kbit/sek, de böcker som nämns här i forumtråden är alla sådana 48kbit/sek-böcker.

Vi håller med om att 48kbit/sek är för lågt och jobbar aktivt med att sätta upp processer för att omkoda det stora existerande bibliotek vi har sen innan mars 2018. Men det är också värt att nämna att bitrate inte är det enda som påverkar ljudkvaliteten, själva produktionen kan vara en avgörande faktor. Nuförtiden spelas alla nya böcker in med väldigt hög ljudkvalitet men så har inte alltid varit fallet med alla böcker och alla förlag.

Läs mer:

Kommentarer
36 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.