Prata svenska med Google Home redan nu

Det verkar som att du som redan äger en Google Home kan börja prata svenska med den redan nu. Allt som behövs är att ladda ned en uppdatering av appen.

Under tisdagen fick vi äntligen veta när Google officiellt släpper sina Home-produkter i Sverige. Den 24 oktober är datumet du ska markera i din kalender. Då kommer också språkstöd för svenska till röstassistenten.

Men Google Home-produkter har sålts via gråimport i Sverige ett bra tag och det finns flera av oss som redan pratar med Googles assistent fast på engelska. Det verkar roligt nog som att vi som redan har en eller flera Home inte måste vänta för att byta till svenska.

I alla fall IOS-appen verkar gå att uppdatera redan nu. Jag behövde gå hela vägen in till Google Home-appens sida i App Store för att knappen skulle ändras till "uppdatera" men när det väl var gjort dök svenska helt plötsligt upp som tillgängligt språk för assistenten. Hurra!

På vårt Instagram-konto finns en mycket kort filmsnutt med ett första test hemma hos mig.

Äger du en Home? Hittar du svenska som språk? Har du redan hunnit testa lite så berätta gärna i kommentarerna hur det fungerar.

Kommentarer
15 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Vi skickade Andreas till London för Huaweis lansering av Mate 20-serien. Följ hans resa här.

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!