Prata svenska med Google Home redan nu

Det verkar som att du som redan äger en Google Home kan börja prata svenska med den redan nu. Allt som behövs är att ladda ned en uppdatering av appen.

Under tisdagen fick vi äntligen veta när Google officiellt släpper sina Home-produkter i Sverige. Den 24 oktober är datumet du ska markera i din kalender. Då kommer också språkstöd för svenska till röstassistenten.

Men Google Home-produkter har sålts via gråimport i Sverige ett bra tag och det finns flera av oss som redan pratar med Googles assistent fast på engelska. Det verkar roligt nog som att vi som redan har en eller flera Home inte måste vänta för att byta till svenska.

I alla fall IOS-appen verkar gå att uppdatera redan nu. Jag behövde gå hela vägen in till Google Home-appens sida i App Store för att knappen skulle ändras till "uppdatera" men när det väl var gjort dök svenska helt plötsligt upp som tillgängligt språk för assistenten. Hurra!

På vårt Instagram-konto finns en mycket kort filmsnutt med ett första test hemma hos mig.

Äger du en Home? Hittar du svenska som språk? Har du redan hunnit testa lite så berätta gärna i kommentarerna hur det fungerar.

Kommentarer
15 svar

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.