Apple Music får låttexter från Genius

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Genius är en av världens största samling av låttexter, och innehåller också tolkningar och information om låtarna som medlemmar själva kan fylla i. Nu inleder Genius ett samarbete med Apple Music, och tusentals låtar får inledningsvis texter därifrån.

Apple Music har också blivit den officiella musikspelaren på Genius egna webbplats, vilket betyder att du kan logga in med ditt Apple Music-konto och lyssna på låtar i sin helhet där.

Genius har sedan tidigare också ett samarbete med Spotify som sattes igång 2016. Funktionen kallas Behind the Music, och erbjuder både texter och fakta om utvalda låtar från Genius direkt i Spotify-appen. Såvitt vi vet kommer den funktionen att finnas kvar även framöver.

Läs också:

Källa: Genius

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.

Den sjätte utgåvan packar in imponerande mycket prestanda i ett snyggt och tystgående paket, men som proffsplatta lämnar den fortfarande en del att önska.

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.