Apple Music får låttexter från Genius

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Genius är en av världens största samling av låttexter, och innehåller också tolkningar och information om låtarna som medlemmar själva kan fylla i. Nu inleder Genius ett samarbete med Apple Music, och tusentals låtar får inledningsvis texter därifrån.

Apple Music har också blivit den officiella musikspelaren på Genius egna webbplats, vilket betyder att du kan logga in med ditt Apple Music-konto och lyssna på låtar i sin helhet där.

Genius har sedan tidigare också ett samarbete med Spotify som sattes igång 2016. Funktionen kallas Behind the Music, och erbjuder både texter och fakta om utvalda låtar från Genius direkt i Spotify-appen. Såvitt vi vet kommer den funktionen att finnas kvar även framöver.

Läs också:

Källa: Genius

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!