Apple Music får låttexter från Genius

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Genius är en av världens största samling av låttexter, och innehåller också tolkningar och information om låtarna som medlemmar själva kan fylla i. Nu inleder Genius ett samarbete med Apple Music, och tusentals låtar får inledningsvis texter därifrån.

Apple Music har också blivit den officiella musikspelaren på Genius egna webbplats, vilket betyder att du kan logga in med ditt Apple Music-konto och lyssna på låtar i sin helhet där.

Genius har sedan tidigare också ett samarbete med Spotify som sattes igång 2016. Funktionen kallas Behind the Music, och erbjuder både texter och fakta om utvalda låtar från Genius direkt i Spotify-appen. Såvitt vi vet kommer den funktionen att finnas kvar även framöver.

Läs också:

Källa: Genius

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.