Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kamerahål kan bli nästa steg efter flärpen

Läckt produktbild för kinesiska tillverkaren Oppo kanske skvallrar om att kamerahål ersätter flärpen, för vissa Android-aktörer åtminstone.

Den kinesiska sociala webbplatsen Weibo har varit mötesplatsen för ett antal läckor relaterade till produktbilder och specifikationer under åren, och det senaste företaget vars produkt letat sig dit är kinesiska telefontillverkaren Oppo. Läckan ska föreställa Oppo R19 och visar upp en modern heltäckande skärm som är standardförfarande numera, men istället för en flärp används endast ett hål för selfiekameran.

Oppo är en stor aktör i Kina, men i väst har de inte en nämnvärt stor närvaro. Det som dock gör kamerahålet på Oppo R19 intressant även för oss är att företaget är tätt knutet till Oneplus, vars telefoner designmässigt och funktionsmässigt historiskt varit snudd på identiska. Oneplus 6 var exempelvis närapå en kopia av Oppo R15 med undantag för de bakre kamerornas placering, och Oppo R11S var nästan helt identisk med Oneplus 5T.

I de läckta bilder på Oneplus 6T som ska lanseras den 30 oktober skvallras det mycket riktigt också om ett kamerahål istället för en flärp, samt fingeravtrycksläsare integrerad i skärmen. När två större Android-aktörer väljer kamerahål istället för flärp kan det ge dominoeffekt som får fler Android-makare att överge konceptet med flärp, särskilt då en ovanligt stor sådan på Pixel 3 XL mottog en god portion mindre positiv kritik under förra veckans Google-event.

I bilden på Oppo R19 kan man även skymta en tunn remsa med högtalaren för röstsamtal längst upp på telefonen. Hur detta påverkar ljudkvaliteten och volymen får vi sannolikt veta när vi lägger vantarna på Oneplus 6T, om den nu är så lik Oppo R19 som vi misstänker. Den 30 oktober närvarar redaktionen på Oneplus lanseringsevent i Stockholm och tycker till i frågan kort därpå.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.