Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Winamp återuppstår från de döda

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Winamp är ett namn som förmodligen väcker kära minnen till liv, åtminstone för de som lyssnade på musik på sin dator i början av millenniet. Winamp var en av de första mediaspelarna som kunde spela upp mp3-filer, och var länge en av de mest nedladdade Windows-apparna. I takt med att andra alternativ (Itunes) blev mer dominerande tynade Winamp bort, och den sista ordentliga uppdateringen skedde 2013. I en tid av Spotify och andra strömmande musiktjänster fanns det inte någon plats för Winamp.

Men nu återuppstår appen från de döda. Appens nuvarande ägare Radionomy släpper en uppdatering som ska ge bättre stöd för Windows 10, och under 2019 kommer Winamp 6, där appen stöps om som en mobilapp för IOS och Android. Radionomys vd Alexandre Saboundjian säger:

– Winamp-användare är verkligen överallt. Det är ett stort antal. Vi har ett riktigt starkt och viktigt community. Men alla "vet" att Winamp är död, och att vi inte jobbar på det längre. Så är det inte. [...]

Det kommer en helt ny version nästa år med arvet av Winamp men med en mer komplett lyssnings-upplevelse. Du kan lyssna på mp3-filer som du kanske har hemma, men också i molnet, på poddar, strömmande radiostationer, eller på en spellista du kanske har skapat.

Saboundjian erbjuder dock inte många detaljer om den nya mobilversionen av Winamp, till exempel hur appen ska kunna bli den kompletta lyssningsupplevelse han beskriver. Det är trots allt svårt att föreställa sig att en ny version av Winamp ska få stöd för strömmande musiktjänster som Apple Music och Spotify, eller boktjänster som Storytell och Audible.

Men nästa år får vi alltså se mer av hur Winamp har tänkt sig att göra en comeback!

Läs också mer om digitalt ljud i första delen av vår ljudskola.

Källa: Techcrunch

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.