Bagelgate

Apple fixar smaskigare bagel

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Läs också: Googles vd lovar att fixa hamburgaren Det finns stora och små "#gates" när det gäller Apples produkter. En liten ny men väldiskuterad sådan är #bagelgate där internet upprörts över Apples första försök till en bagel-emoji.

I kommande IOS 12.1 som nu betatestas kommer 70 nya emojisymboler, bland annat rött hår och en hummer. Men det är en annan symbol som dragit till sig internets uppmärksamhet. Det är bageln, den populära mackan med hål i. I den första versionen som internet hittade saknade den pålägg och såg tydligen ut som en billig fryst variant från en bagel-fabrik, snarare än något gott du vill äta till frukost eller lunch.

Eftersom det är fritt fram för tillverkare att tolka Unicode-standarden ser en bagel inte likadan ut i alla enheter. Enligt Emojipedia har tillverkarna lagt olika mycket tid på att skapa aptitretande mackor.

Apple missade i alla fall inte diskussionen och har redan i den fjärde betaversionen av IOS 12.1 uppdaterat sin bagel med creme cheese. Men tro inte att internet är nöjda här. Tydligen ser den övre delen ut som en hel oskuren bagel...

Kanske får vi se en fix också av det innan IOS 12.1 släpps i skarp version.

Källa: Emojipedia

Kommentarer
3 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.