Bagelgate

Apple fixar smaskigare bagel

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Läs också: Googles vd lovar att fixa hamburgaren Det finns stora och små "#gates" när det gäller Apples produkter. En liten ny men väldiskuterad sådan är #bagelgate där internet upprörts över Apples första försök till en bagel-emoji.

I kommande IOS 12.1 som nu betatestas kommer 70 nya emojisymboler, bland annat rött hår och en hummer. Men det är en annan symbol som dragit till sig internets uppmärksamhet. Det är bageln, den populära mackan med hål i. I den första versionen som internet hittade saknade den pålägg och såg tydligen ut som en billig fryst variant från en bagel-fabrik, snarare än något gott du vill äta till frukost eller lunch.

Eftersom det är fritt fram för tillverkare att tolka Unicode-standarden ser en bagel inte likadan ut i alla enheter. Enligt Emojipedia har tillverkarna lagt olika mycket tid på att skapa aptitretande mackor.

Apple missade i alla fall inte diskussionen och har redan i den fjärde betaversionen av IOS 12.1 uppdaterat sin bagel med creme cheese. Men tro inte att internet är nöjda här. Tydligen ser den övre delen ut som en hel oskuren bagel...

Kanske får vi se en fix också av det innan IOS 12.1 släpps i skarp version.

Källa: Emojipedia

Kommentarer
3 svar

Du kan nu använda Googles Assistent utan att först öppna appen, men det kräver en omväg via Siri och Genvägar-appen.

Ida har besökt Per Månad, en tjänst som leasar bland annat Apple-produkter till företag. Läs mer om hur det funkar här.

Det är dags att utse vilken Android-pryl som var årets bästa enligt oss på 99, så hoppa in i tråden och tyck till om vilken du tycker är bäst!

Huaweis senaste flaggskeppstelefon rapporteras ha problem med grön kantbelysning på skärmpanelerna. Huawei har ännu inte bekräftat problemet.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

Samsungs flaggskeppstelefoner firar tio år, och rykten om en jubileumstelefon anger en bildskärm på 6,7 tum, sex kameror och 5G-anslutning.