Bagelgate

Apple fixar smaskigare bagel

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Läs också: Googles vd lovar att fixa hamburgaren Det finns stora och små "#gates" när det gäller Apples produkter. En liten ny men väldiskuterad sådan är #bagelgate där internet upprörts över Apples första försök till en bagel-emoji.

I kommande IOS 12.1 som nu betatestas kommer 70 nya emojisymboler, bland annat rött hår och en hummer. Men det är en annan symbol som dragit till sig internets uppmärksamhet. Det är bageln, den populära mackan med hål i. I den första versionen som internet hittade saknade den pålägg och såg tydligen ut som en billig fryst variant från en bagel-fabrik, snarare än något gott du vill äta till frukost eller lunch.

Eftersom det är fritt fram för tillverkare att tolka Unicode-standarden ser en bagel inte likadan ut i alla enheter. Enligt Emojipedia har tillverkarna lagt olika mycket tid på att skapa aptitretande mackor.

Apple missade i alla fall inte diskussionen och har redan i den fjärde betaversionen av IOS 12.1 uppdaterat sin bagel med creme cheese. Men tro inte att internet är nöjda här. Tydligen ser den övre delen ut som en hel oskuren bagel...

Kanske får vi se en fix också av det innan IOS 12.1 släpps i skarp version.

Källa: Emojipedia

Kommentarer
3 svar

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.

På måndag får vi veta, men redan nu har Recode en rapport med detaljer om hur Apples nya tv-tjänst ska fungera.

Nästa vecka kan du beställa e-SIM till Apple Watch hos Telia, något som sedan tidigare varit möjligt hos operatörerna Telenor och Tre.

Tack till chrme109 för detta #nyhetstips!

Interna Facebook-appar lagrade användares lösenord i klartext och kunde läsas fritt av anställda. Enligt rapporter ska hundratals miljoner konton påverkats.