Djupa kunskaper om Google på 99 – eller?

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Varje torsdag har vi ett quiz här på 99 och förra veckan ställde vi naturligtvis frågor om Googles Pixel-event. Överlag uppvisades djupa kunskaper om Googles nya produkter, och även de svåraste frågorna klarade över hälften av deltagarna. Resultatet fördelar sig så här:

Den lättaste frågan handlade om vilket operativsystem den nya plattan Pixel Slate använder.

De allra flesta – hela 91 procent – visste att den kör en ny version av Chrome OS, som bland annat erbjuder automatiska uppdateringar så att den senaste versionen alltid finns redo.

Även den svåraste frågan var inte särskilt svår den här gången. Hela 52 procent lyckades nämligen svara rätt på när användare kan prata svenska med sin Google Home. Svaret är naturligtvis att det kan IOS-användare göra redan nu genom att uppdatera appen. Detta trots att högtalaren får sin officiella lansering först 24 oktober.

Missade du förra veckans quiz kan du göra det igen här:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
16 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?