Spotify släpper app för Wear OS

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Den strömmande musiktjänsten Spotify släpper app för Googles Wear OS. En representant för tjänsten berättar att de är glada att nu kunna erbjuda förbättrad tillgång till favoritmusik och poddradio medan du är ute och rör dig, direkt i din smarta klocka.

Med Spotify för Wear OS kan du spela, pausa och hoppa över låtar direkt från klockan och bläddra bland nyligen spelad musik och poddar. Det finns också stöd för Spotify Connect, så du kan skicka musik till kompatibla högtalare direkt från klockan utan att blanda in telefonen.

En populär funktion verkar tyvärr saknas i denna första version, nämligen stöd för offline-spellistor. Sajten Wareable har fått Spotify att lämna ett uttalande som mellan raderna säger att funktionen kan komma i framtiden.

Spotify-appen för Wear OS-klockor bör dyka upp inom någon vecka till Google Play Store och kan laddas ned till klockor med Wear OS 2.0 eller senare.

Samarbete med Fossil

Förutom den nya appen berättar Spotify också om ett nytt samarbete tillsammans med Fossil Group som innebär att den nya appen kommer förinstallerad på alla fjärde generationens smarta Fossil-klockor och Michael Kors Access Runway-klockor. Det här ska vara aktuellt från och med november.

Sedan tidigare finns Spotify för Garmins Fenix 5 Plus (där finns stöd för offline-listor) och innan den lades till listan var Samsung ensamma om att kunna erbjuda en Spotify-app till sina Galaxy-klockor.

Nu när Spotify rullar ut till betydligt fler smarta klockor, betyder det att det kanske finns hopp för alla som köpt Apple Watch? Det återstår att se. Spotify har inte gett några besked i frågan.

Källa: Spotify | Wareable

Kommentarer
1 svar

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.

Dekorera ditt hem med smarta lampor, och få kontroll över belysningen med automatiseringar, förutbestämda scener och kraftfulla röstkommandon. Börja här!

Ännu ett quiz om logotyper, men den här gången svårare. Känner du igen alla nya och gamla loggor?

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Googles kamerafunktion för bättre nattbilder finns nu tillgänglig, inte bara för nya Pixel 3 utan även för Pixel 2 och Pixel.

Med hjälp av ett tangentbord till din Ipad kan du öka på produktiviteten med ett gäng kortkommandon. Låt 99 guida dig rätt bland tangentkombinationerna.