Spotify släpper app för Wear OS

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Den strömmande musiktjänsten Spotify släpper app för Googles Wear OS. En representant för tjänsten berättar att de är glada att nu kunna erbjuda förbättrad tillgång till favoritmusik och poddradio medan du är ute och rör dig, direkt i din smarta klocka.

Med Spotify för Wear OS kan du spela, pausa och hoppa över låtar direkt från klockan och bläddra bland nyligen spelad musik och poddar. Det finns också stöd för Spotify Connect, så du kan skicka musik till kompatibla högtalare direkt från klockan utan att blanda in telefonen.

En populär funktion verkar tyvärr saknas i denna första version, nämligen stöd för offline-spellistor. Sajten Wareable har fått Spotify att lämna ett uttalande som mellan raderna säger att funktionen kan komma i framtiden.

Spotify-appen för Wear OS-klockor bör dyka upp inom någon vecka till Google Play Store och kan laddas ned till klockor med Wear OS 2.0 eller senare.

Samarbete med Fossil

Förutom den nya appen berättar Spotify också om ett nytt samarbete tillsammans med Fossil Group som innebär att den nya appen kommer förinstallerad på alla fjärde generationens smarta Fossil-klockor och Michael Kors Access Runway-klockor. Det här ska vara aktuellt från och med november.

Sedan tidigare finns Spotify för Garmins Fenix 5 Plus (där finns stöd för offline-listor) och innan den lades till listan var Samsung ensamma om att kunna erbjuda en Spotify-app till sina Galaxy-klockor.

Nu när Spotify rullar ut till betydligt fler smarta klockor, betyder det att det kanske finns hopp för alla som köpt Apple Watch? Det återstår att se. Spotify har inte gett några besked i frågan.

Källa: Spotify | Wareable

Kommentarer
1 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.