Spotify släpper app för Wear OS

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Den strömmande musiktjänsten Spotify släpper app för Googles Wear OS. En representant för tjänsten berättar att de är glada att nu kunna erbjuda förbättrad tillgång till favoritmusik och poddradio medan du är ute och rör dig, direkt i din smarta klocka.

Med Spotify för Wear OS kan du spela, pausa och hoppa över låtar direkt från klockan och bläddra bland nyligen spelad musik och poddar. Det finns också stöd för Spotify Connect, så du kan skicka musik till kompatibla högtalare direkt från klockan utan att blanda in telefonen.

En populär funktion verkar tyvärr saknas i denna första version, nämligen stöd för offline-spellistor. Sajten Wareable har fått Spotify att lämna ett uttalande som mellan raderna säger att funktionen kan komma i framtiden.

Spotify-appen för Wear OS-klockor bör dyka upp inom någon vecka till Google Play Store och kan laddas ned till klockor med Wear OS 2.0 eller senare.

Samarbete med Fossil

Förutom den nya appen berättar Spotify också om ett nytt samarbete tillsammans med Fossil Group som innebär att den nya appen kommer förinstallerad på alla fjärde generationens smarta Fossil-klockor och Michael Kors Access Runway-klockor. Det här ska vara aktuellt från och med november.

Sedan tidigare finns Spotify för Garmins Fenix 5 Plus (där finns stöd för offline-listor) och innan den lades till listan var Samsung ensamma om att kunna erbjuda en Spotify-app till sina Galaxy-klockor.

Nu när Spotify rullar ut till betydligt fler smarta klockor, betyder det att det kanske finns hopp för alla som köpt Apple Watch? Det återstår att se. Spotify har inte gett några besked i frågan.

Källa: Spotify | Wareable

Kommentarer
1 svar

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Apples karttjänst har nu fått stöd för kollektivtrafik i Sverige, inklusive bussar, tunnelbana, rälsbuss och Intercity-tåg.

Tack till Innis för detta #nyhetstips!

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!