Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Ta hjälp av robotkompisen Vector

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Gillar du filmer som Wall-E? Suktar du efter en smart assistent av något slag i vardagen? Då kan robotkompisen Vector vara något för dig. Vector är en liten självkörande robot som utvecklats av företaget Anki för att vara både bedårande gullig och hjälpsam i vardagen.

Vector har utrustats med kretsar och mjukvara som låter den förstå både röstkommandon från användaren och information från de olika sensorerna den är utrustad med. Den kan dels se omgivningen med hjälp av en kamera och använda detta för att undvika att köra in i saker, och fallsensorer ser till att den inte kör av bordskanter och liknande. Vector kan även själv åka tillbaks till sin laddare när det är dags att sova och "ladda batterierna".

Utöver att glatt ropa ditt namn när du kommer hem ska Vector även kunna hjälpa dig när du behöver information av olika slag. Om du vill veta hur vädret ser ut innan du beger dig ut kan Vector illustrera detta på skärmen där de bedårande ögonen visas, och den kan även söka upp information på nätet åt dig. Anki planerar att använda återkoppling från användare på projektets Kickstarter-sida för att ta reda på hur de ska utveckla robotens repertoar framöver.

Vector ska börja levereras till betalande gräsrotsfinansiärer denna månad, men tyvärr endast på den amerikanska marknaden. Förhoppningsvis öppnas detta upp till en internationell marknad framöver, antingen med Vector eller en framtida uppföljare. Vem vill inte ge en robotkompis en high five innan det är dags att åka till jobbet?

Med det önskar vi er alla en trevlig helg!

Läs mer: Vector by Anki hos Kickstarter

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.