Digital inn byter Iphone-skärmar direkt

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

En av fördelarna med att använda Iphone och andra av Apples produkter är den världstäckande garantin, där du kan få hjälp i vilken Apple-butik som helst om dina prylar skulle krångla eller behöva repareras. Där Apple inte har egna butiker använder företaget ett program där återförsäljare kan bli auktoriserade för servicehantering.

I Sverige har vi exempelvis Macforum och Digital inn. Den sistnämnda har vuxit genom att köpa upp tidigare konkurrenter som Humac, Inlife och Macoteket. När det gäller Iphone och byte av bildskärm har dock även dessa verkstäder varit tvungna att skicka in telefonen till Apple, vilket gör att ett skärmbyte brukar ta upp till sju arbetsdagar.

Nu ändras detta, och Digital inn meddelar att de från och med 23 oktober har möjlighet att byta ett sprucket skärmglas direkt i sina egna verkstäder. Det innebär i praktiken att den som bokat tid hos en tekniker kan få telefonen fixad på en timme. Erik Forsgren, servicechef på Digital inn, säger:

– Fördelen som auktoriserad servicepartner är att vi kan garantera att kunden behåller sin garanti på själva telefonen efter bytet eftersom vi endast använder orginalreservdelar. Skärmarna kalibreras dessutom så att 3D Touch och Touch ID fungerar.

När det nu inte ser ut att bli någon Apple-butik i Kungsträdgården kan det dröja innan Stockholms innerstad får någon officiell Apple-butik. För den som inte vill göra en resa ut till Täby Centrum är det såklart praktiskt att återförsäljare nu kan hantera en trasig Iphone snabbare. Digital inn har verkstäder i Örebro, Linköping, Uppsala samt två stycken i Stockholm.

Även Macforum kommer att börja utföra skärmbyten direkt i sina verkstäder. Macforum har sina starkaste fästen i södra Sverige, med butiker och verkstäder i Göteborg, Borås, Halmstad, Jönköping, Karlstad, Kungsbacka och Växjö.

Kommentarer
2 svar

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.