Digital inn byter Iphone-skärmar direkt

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

En av fördelarna med att använda Iphone och andra av Apples produkter är den världstäckande garantin, där du kan få hjälp i vilken Apple-butik som helst om dina prylar skulle krångla eller behöva repareras. Där Apple inte har egna butiker använder företaget ett program där återförsäljare kan bli auktoriserade för servicehantering.

I Sverige har vi exempelvis Macforum och Digital inn. Den sistnämnda har vuxit genom att köpa upp tidigare konkurrenter som Humac, Inlife och Macoteket. När det gäller Iphone och byte av bildskärm har dock även dessa verkstäder varit tvungna att skicka in telefonen till Apple, vilket gör att ett skärmbyte brukar ta upp till sju arbetsdagar.

Nu ändras detta, och Digital inn meddelar att de från och med 23 oktober har möjlighet att byta ett sprucket skärmglas direkt i sina egna verkstäder. Det innebär i praktiken att den som bokat tid hos en tekniker kan få telefonen fixad på en timme. Erik Forsgren, servicechef på Digital inn, säger:

– Fördelen som auktoriserad servicepartner är att vi kan garantera att kunden behåller sin garanti på själva telefonen efter bytet eftersom vi endast använder orginalreservdelar. Skärmarna kalibreras dessutom så att 3D Touch och Touch ID fungerar.

När det nu inte ser ut att bli någon Apple-butik i Kungsträdgården kan det dröja innan Stockholms innerstad får någon officiell Apple-butik. För den som inte vill göra en resa ut till Täby Centrum är det såklart praktiskt att återförsäljare nu kan hantera en trasig Iphone snabbare. Digital inn har verkstäder i Örebro, Linköping, Uppsala samt två stycken i Stockholm.

Även Macforum kommer att börja utföra skärmbyten direkt i sina verkstäder. Macforum har sina starkaste fästen i södra Sverige, med butiker och verkstäder i Göteborg, Borås, Halmstad, Jönköping, Karlstad, Kungsbacka och Växjö.

Kommentarer
2 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.