Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Digital inn byter Iphone-skärmar direkt

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

En av fördelarna med att använda Iphone och andra av Apples produkter är den världstäckande garantin, där du kan få hjälp i vilken Apple-butik som helst om dina prylar skulle krångla eller behöva repareras. Där Apple inte har egna butiker använder företaget ett program där återförsäljare kan bli auktoriserade för servicehantering.

I Sverige har vi exempelvis Macforum och Digital inn. Den sistnämnda har vuxit genom att köpa upp tidigare konkurrenter som Humac, Inlife och Macoteket. När det gäller Iphone och byte av bildskärm har dock även dessa verkstäder varit tvungna att skicka in telefonen till Apple, vilket gör att ett skärmbyte brukar ta upp till sju arbetsdagar.

Nu ändras detta, och Digital inn meddelar att de från och med 23 oktober har möjlighet att byta ett sprucket skärmglas direkt i sina egna verkstäder. Det innebär i praktiken att den som bokat tid hos en tekniker kan få telefonen fixad på en timme. Erik Forsgren, servicechef på Digital inn, säger:

– Fördelen som auktoriserad servicepartner är att vi kan garantera att kunden behåller sin garanti på själva telefonen efter bytet eftersom vi endast använder orginalreservdelar. Skärmarna kalibreras dessutom så att 3D Touch och Touch ID fungerar.

När det nu inte ser ut att bli någon Apple-butik i Kungsträdgården kan det dröja innan Stockholms innerstad får någon officiell Apple-butik. För den som inte vill göra en resa ut till Täby Centrum är det såklart praktiskt att återförsäljare nu kan hantera en trasig Iphone snabbare. Digital inn har verkstäder i Örebro, Linköping, Uppsala samt två stycken i Stockholm.

Även Macforum kommer att börja utföra skärmbyten direkt i sina verkstäder. Macforum har sina starkaste fästen i södra Sverige, med butiker och verkstäder i Göteborg, Borås, Halmstad, Jönköping, Karlstad, Kungsbacka och Växjö.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.