Digital inn byter Iphone-skärmar direkt

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

En av fördelarna med att använda Iphone och andra av Apples produkter är den världstäckande garantin, där du kan få hjälp i vilken Apple-butik som helst om dina prylar skulle krångla eller behöva repareras. Där Apple inte har egna butiker använder företaget ett program där återförsäljare kan bli auktoriserade för servicehantering.

I Sverige har vi exempelvis Macforum och Digital inn. Den sistnämnda har vuxit genom att köpa upp tidigare konkurrenter som Humac, Inlife och Macoteket. När det gäller Iphone och byte av bildskärm har dock även dessa verkstäder varit tvungna att skicka in telefonen till Apple, vilket gör att ett skärmbyte brukar ta upp till sju arbetsdagar.

Nu ändras detta, och Digital inn meddelar att de från och med 23 oktober har möjlighet att byta ett sprucket skärmglas direkt i sina egna verkstäder. Det innebär i praktiken att den som bokat tid hos en tekniker kan få telefonen fixad på en timme. Erik Forsgren, servicechef på Digital inn, säger:

– Fördelen som auktoriserad servicepartner är att vi kan garantera att kunden behåller sin garanti på själva telefonen efter bytet eftersom vi endast använder orginalreservdelar. Skärmarna kalibreras dessutom så att 3D Touch och Touch ID fungerar.

När det nu inte ser ut att bli någon Apple-butik i Kungsträdgården kan det dröja innan Stockholms innerstad får någon officiell Apple-butik. För den som inte vill göra en resa ut till Täby Centrum är det såklart praktiskt att återförsäljare nu kan hantera en trasig Iphone snabbare. Digital inn har verkstäder i Örebro, Linköping, Uppsala samt två stycken i Stockholm.

Även Macforum kommer att börja utföra skärmbyten direkt i sina verkstäder. Macforum har sina starkaste fästen i södra Sverige, med butiker och verkstäder i Göteborg, Borås, Halmstad, Jönköping, Karlstad, Kungsbacka och Växjö.

Kommentarer
2 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?