Så kan man också slippa flärpen

Xiaomi släpper ännu en flaggskeppstelefon, mestadels enligt standardmallen. Däremot har bolaget en intressant lösning för att inte behöva någon skärmflärp.

Om vi ska välja en designdetalj som dominerat det senste året så är det utan tvekan den omdiskuterade skärmflärpen, som i stort sett varje telefontillverkare nu omfamnat. Olika knep görs dock för att dölja den – Huawei erbjuder exempelvis en mjukvarufunktion som fyller hörnen med svart färg vilket döljer flärpen för den som vill. Xiaomi däremot kör en mer mekanisk lösning.

Företaget har precis presenterat mobilen Mi Mix 3, som helt gömmer den framåtriktade kameran bakom skärmen. Denna går istället att dra fram med ett litet reglage. Det är samma slags lösning som tidigare använts på både Vivo Nex och Oppo Find X, med skillnaden att Xiaomis reglage inte är motordriven, utan måste dras fram manuellt. Xiaomis vd Lei Jun säger att det kan vara avslappnande för användaren att dra fram och tillbaka kameran.

För mig låter det snarare som att det kan bli en otroligt irriterande sak för omgivningen, ungefär som när någon i mötesrummet sitter och klickar med en kulspetspenna. Men vi får ge Xiaomi att de genom detta lyckats få fram en bildskärm som täcker hela 93,4 procent av framsidan så att bara en smal ram finns kvar.

Flaggskepp enligt standardmallen

Annars är Mi Mix 3 väldigt standard vad gäller flaggskeppstelefoner. Skärmen är 6,4 tum stor med en upplösning på 1080p. Dubbla 12 megapixel-kameror på baksidan paras med dubbla selfie-kameror dolda på framsidan, en på 24 megapixel hjälpt av en på 2 megapixel. Fingeravtrycksläsare finns och sitter på baksidan. Processorn är givetvis Snapdragon 845 – samma som återfinns i Oneplus 6, Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 9, LG G7 Thinq, Sony Xperia XZ3 och Google Pixel 3 med flera.

En punkt där Mi Mix 3 skiljer sig från mängden är däremot att den går att få med hela 10 gigabyte primärminne, även om grundmodellen bara har 6 gigabyte. Varför någon skulle behöva 10 gigabyte är oklart, liksom hur detta påverkar batteritid och vad det har för praktisk inverkan på prestandan, om någon. Mobilen är främst tänkt för Asien, men enligt Xiaomi ska en version med stöd för 5G lanseras i Europa nästa år. Kanske är detta den andra mobiltillverkaren utöver Oneplus som Qualcomm nyligen berättade om?

Vad tycker du om Xiaomis lösning för att inte behöva någon flärp?

Läs mer:

Källa: The Verge

Kommentarer
35 svar

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.