torsdagsquiz

Quiz – vad kan du om mobilkameror?

Idag tar vi alla superavancerade kameror i mobilen för givet, men det har inte alltid varit så. Hur mycket kan du om mobilt fotograferande genom åren?

När vi skriver om mobiltelefoner handlar nyheterna numera ofta om hur många kameror telefonen är utrustad med, hur supersmarta algoritmerna är, hur många olika typer av kameralinser det finns och hur nymodigheter som HDR letar sig in i videoinspelningar. Men det har inte alltid varit så.

En gång i tiden hade telefonerna inte någon kamera, och under lång tid tävlade telefontillverkarna om att stoppa in kameran med allra högst sensorupplösning. Med veckans torsdagsquiz tänkte vi därför kolla hur uppmärksam du varit på den mobila kamerafronten under åren.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Nu när du svarat på de tio frågorna hoppas vi att du vill dela med dig av ditt resultat i kommentarerna nedan. Nästa vecka återkommer vi med en rapport om hur det gått för alla som svarat.

Kommentarer
26 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?