torsdagsquiz

Quiz – vad kan du om mobilkameror?

Idag tar vi alla superavancerade kameror i mobilen för givet, men det har inte alltid varit så. Hur mycket kan du om mobilt fotograferande genom åren?

När vi skriver om mobiltelefoner handlar nyheterna numera ofta om hur många kameror telefonen är utrustad med, hur supersmarta algoritmerna är, hur många olika typer av kameralinser det finns och hur nymodigheter som HDR letar sig in i videoinspelningar. Men det har inte alltid varit så.

En gång i tiden hade telefonerna inte någon kamera, och under lång tid tävlade telefontillverkarna om att stoppa in kameran med allra högst sensorupplösning. Med veckans torsdagsquiz tänkte vi därför kolla hur uppmärksam du varit på den mobila kamerafronten under åren.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Nu när du svarat på de tio frågorna hoppas vi att du vill dela med dig av ditt resultat i kommentarerna nedan. Nästa vecka återkommer vi med en rapport om hur det gått för alla som svarat.

Kommentarer
26 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.