torsdagsquiz

Quiz – vad kan du om mobilkameror?

Idag tar vi alla superavancerade kameror i mobilen för givet, men det har inte alltid varit så. Hur mycket kan du om mobilt fotograferande genom åren?

När vi skriver om mobiltelefoner handlar nyheterna numera ofta om hur många kameror telefonen är utrustad med, hur supersmarta algoritmerna är, hur många olika typer av kameralinser det finns och hur nymodigheter som HDR letar sig in i videoinspelningar. Men det har inte alltid varit så.

En gång i tiden hade telefonerna inte någon kamera, och under lång tid tävlade telefontillverkarna om att stoppa in kameran med allra högst sensorupplösning. Med veckans torsdagsquiz tänkte vi därför kolla hur uppmärksam du varit på den mobila kamerafronten under åren.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Nu när du svarat på de tio frågorna hoppas vi att du vill dela med dig av ditt resultat i kommentarerna nedan. Nästa vecka återkommer vi med en rapport om hur det gått för alla som svarat.

Kommentarer
26 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.