Google vill släppa Pixel 3 i fler länder

Google vill sälja Pixel 3 i fler länder, och hos fler operatörer. Men det tar tid att skala upp produktionen menar företagets vd.

Inför Googles Pixel-event nyligen fanns vissa förhoppningar om att den tredje generationen av telefonen Pixel skulle få en officiell lansering i Sverige. Så blev det tyvärr inte, även om ett fåtal nya länder tillkom.

När Google nu rapporterat sina intäkter för kvartalet tillfrågades vd Sundar Pichai om planerna för Googles konsumentprodukter. Frågan var vad som hindrade Pixel-telefonerna från att bli mer framgångsrika än de är. Produkterna har fått bra omdömen, men inte sålt i särskilt stora mängder jämfört med telefonerna från konkurrenterna Samsung och Apple.

Pichai svarade att Pixel fortfarande bara är inne på sin tredje generation, och att det tar tid att skala upp produktionen för att möta efterfrågan. Både Pixel 1 och Pixel 2 rådde det brist på, men Pixel 3 finns tillgänglig i de marknader där den är släppt. Pichai sade också att detta är första gången Google själva kontrollerar hela produktionen, vilket tycks bekräfta att HTC inte är inblandade i tillverkningen den här gången.

I framtiden hoppas Google ändå på att få ut Pixel i fler länder. Sundar Pichai säger:

– Det finns begränsninar i hur snabbt vi kan skala upp detta. För det första måste vi bygga upp den tillgång vi behöver. Det andra är att lansera på fler marknader, och komma ut till så många försäljningsställen som möjligt, i så många länder som möjligt, med så många operatörer som möjligt.

Läs mer:

Kommentarer
10 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.