Google vill släppa Pixel 3 i fler länder

Google vill sälja Pixel 3 i fler länder, och hos fler operatörer. Men det tar tid att skala upp produktionen menar företagets vd.

Inför Googles Pixel-event nyligen fanns vissa förhoppningar om att den tredje generationen av telefonen Pixel skulle få en officiell lansering i Sverige. Så blev det tyvärr inte, även om ett fåtal nya länder tillkom.

När Google nu rapporterat sina intäkter för kvartalet tillfrågades vd Sundar Pichai om planerna för Googles konsumentprodukter. Frågan var vad som hindrade Pixel-telefonerna från att bli mer framgångsrika än de är. Produkterna har fått bra omdömen, men inte sålt i särskilt stora mängder jämfört med telefonerna från konkurrenterna Samsung och Apple.

Pichai svarade att Pixel fortfarande bara är inne på sin tredje generation, och att det tar tid att skala upp produktionen för att möta efterfrågan. Både Pixel 1 och Pixel 2 rådde det brist på, men Pixel 3 finns tillgänglig i de marknader där den är släppt. Pichai sade också att detta är första gången Google själva kontrollerar hela produktionen, vilket tycks bekräfta att HTC inte är inblandade i tillverkningen den här gången.

I framtiden hoppas Google ändå på att få ut Pixel i fler länder. Sundar Pichai säger:

– Det finns begränsninar i hur snabbt vi kan skala upp detta. För det första måste vi bygga upp den tillgång vi behöver. Det andra är att lansera på fler marknader, och komma ut till så många försäljningsställen som möjligt, i så många länder som möjligt, med så många operatörer som möjligt.

Läs mer:

Kommentarer
10 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?