Google vill släppa Pixel 3 i fler länder

Google vill sälja Pixel 3 i fler länder, och hos fler operatörer. Men det tar tid att skala upp produktionen menar företagets vd.

Inför Googles Pixel-event nyligen fanns vissa förhoppningar om att den tredje generationen av telefonen Pixel skulle få en officiell lansering i Sverige. Så blev det tyvärr inte, även om ett fåtal nya länder tillkom.

När Google nu rapporterat sina intäkter för kvartalet tillfrågades vd Sundar Pichai om planerna för Googles konsumentprodukter. Frågan var vad som hindrade Pixel-telefonerna från att bli mer framgångsrika än de är. Produkterna har fått bra omdömen, men inte sålt i särskilt stora mängder jämfört med telefonerna från konkurrenterna Samsung och Apple.

Pichai svarade att Pixel fortfarande bara är inne på sin tredje generation, och att det tar tid att skala upp produktionen för att möta efterfrågan. Både Pixel 1 och Pixel 2 rådde det brist på, men Pixel 3 finns tillgänglig i de marknader där den är släppt. Pichai sade också att detta är första gången Google själva kontrollerar hela produktionen, vilket tycks bekräfta att HTC inte är inblandade i tillverkningen den här gången.

I framtiden hoppas Google ändå på att få ut Pixel i fler länder. Sundar Pichai säger:

– Det finns begränsninar i hur snabbt vi kan skala upp detta. För det första måste vi bygga upp den tillgång vi behöver. Det andra är att lansera på fler marknader, och komma ut till så många försäljningsställen som möjligt, i så många länder som möjligt, med så många operatörer som möjligt.

Läs mer:

Kommentarer
10 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.