Ikon avslöjar nya Ipad Pro-designen

En ny ikon avslöjar att den nya designen utan hemknapp och rundade kanter kommer avtäckas under morgondagens Apple-event i New York.

Vi lever i en tid där företag sällan får hålla sina hemligheter just hemliga, och Apple är inte undantagna från regeln. Inför morgondagens Apple-event har rykteskarusellen varit aktiv med renderingar av hur en förmodad ny Ipad Pro-design kan se ut, och nu har sajten 9to5mac luskat reda på en ikon i en betaversion av IOS 12 som avslöjar den nya designen.
Läs också: Vad visar Apple upp på tisdag?
Ikonen är högupplöst och visar en Ipad utan hemknapp, utan flärp och rundade kanter. Frånvaron av en flärp och relativt stora kanter runt skärmen kan innebära att den omtalade Face ID-tekniken finns integrerad ovanför skärmen. Tidigare rykten har angivit att den ska finnas här, och kunna användas både i porträttläge och landskapsläge.

I övrigt behåller Apple samma struktur med låsknappen längst upp på enheten och volymknappar på sidan. I morgon kommer vi veta om den här ikonen verkligen avslöjat designen i sin helhet när Apples New York-event går av stapeln. 99-redaktionens Ida Blix är på plats och kommer ge sina intryck av det som visas upp under eventet.

Källa: 9to5mac

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?