Ikon avslöjar nya Ipad Pro-designen

En ny ikon avslöjar att den nya designen utan hemknapp och rundade kanter kommer avtäckas under morgondagens Apple-event i New York.

Vi lever i en tid där företag sällan får hålla sina hemligheter just hemliga, och Apple är inte undantagna från regeln. Inför morgondagens Apple-event har rykteskarusellen varit aktiv med renderingar av hur en förmodad ny Ipad Pro-design kan se ut, och nu har sajten 9to5mac luskat reda på en ikon i en betaversion av IOS 12 som avslöjar den nya designen.
Läs också: Vad visar Apple upp på tisdag?
Ikonen är högupplöst och visar en Ipad utan hemknapp, utan flärp och rundade kanter. Frånvaron av en flärp och relativt stora kanter runt skärmen kan innebära att den omtalade Face ID-tekniken finns integrerad ovanför skärmen. Tidigare rykten har angivit att den ska finnas här, och kunna användas både i porträttläge och landskapsläge.

I övrigt behåller Apple samma struktur med låsknappen längst upp på enheten och volymknappar på sidan. I morgon kommer vi veta om den här ikonen verkligen avslöjat designen i sin helhet när Apples New York-event går av stapeln. 99-redaktionens Ida Blix är på plats och kommer ge sina intryck av det som visas upp under eventet.

Källa: 9to5mac

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.