Google Pay lanseras i Sverige

Dags för ännu en mobil betaltjänst att nå Sverige, och nu är det Google Pay som lanseras för banken Nordea.

Efter Samsung Pay och Apple Pay har det nu blivit dags för Google Pay att lanseras i Sverige. Först ut är Nordea, som också varit tidigt ute när det gäller andra tjänster, samt Länsförsäkringar. Därutöver finns också stöd för Sodexo Lunchkortet och Revolut.

Google Pay ska funka i alla butiker som tar emot kontaktlösa betalningar. Tjänsten fungerar bara för Android-mobiler, och kräver version 5.0 Lollipop eller senare. Google Pay går också att använda i appar och på internet med webbläsaren Chrome.

Läs mer:

Kommentarer
15 svar

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.

På måndag får vi veta, men redan nu har Recode en rapport med detaljer om hur Apples nya tv-tjänst ska fungera.

Nästa vecka kan du beställa e-SIM till Apple Watch hos Telia, något som sedan tidigare varit möjligt hos operatörerna Telenor och Tre.

Tack till chrme109 för detta #nyhetstips!

Interna Facebook-appar lagrade användares lösenord i klartext och kunde läsas fritt av anställda. Enligt rapporter ska hundratals miljoner konton påverkats.