Google Pay lanseras i Sverige

Dags för ännu en mobil betaltjänst att nå Sverige, och nu är det Google Pay som lanseras för banken Nordea.

Efter Samsung Pay och Apple Pay har det nu blivit dags för Google Pay att lanseras i Sverige. Först ut är Nordea, som också varit tidigt ute när det gäller andra tjänster, samt Länsförsäkringar. Därutöver finns också stöd för Sodexo Lunchkortet och Revolut.

Google Pay ska funka i alla butiker som tar emot kontaktlösa betalningar. Tjänsten fungerar bara för Android-mobiler, och kräver version 5.0 Lollipop eller senare. Google Pay går också att använda i appar och på internet med webbläsaren Chrome.

Läs mer:

Kommentarer
15 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.