Google Pay lanseras i Sverige

Dags för ännu en mobil betaltjänst att nå Sverige, och nu är det Google Pay som lanseras för banken Nordea.

Efter Samsung Pay och Apple Pay har det nu blivit dags för Google Pay att lanseras i Sverige. Först ut är Nordea, som också varit tidigt ute när det gäller andra tjänster, samt Länsförsäkringar. Därutöver finns också stöd för Sodexo Lunchkortet och Revolut.

Google Pay ska funka i alla butiker som tar emot kontaktlösa betalningar. Tjänsten fungerar bara för Android-mobiler, och kräver version 5.0 Lollipop eller senare. Google Pay går också att använda i appar och på internet med webbläsaren Chrome.

Läs mer:

Kommentarer
15 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.