Samtalsinspelning fungerar inte med Android 9 Pie

Du som använder dig av appar för att spela in samtal bör undvika Android 9 just nu då detta inte fungerar på det nya systemet.

För den som använder sin telefon i jobbet eller för studier kan den komma till nytta för att spela in samtal, istället för att förlita sig på en dedikerad diktafon för ändamålet. Android-användare har länge kunnat välja mellan en myriad av appar för ändamålet, men i och med Android 9 Pie är det slut med det roliga.

Under betaperioden av Android 9 dök det upp rapporter om användare som hade problem med röstinspelnings-appar, men detta avfärdades som ett problem som sannolikt skulle åtgärdas i den slutgiltiga versionen. Nu när Android 9 finns ute i skarp version har det visat sig att Google helt enkelt tagit bort möjligheten.

Det har faktiskt funnits en funktion för röstinspelning i tidiga versioner av Android, men funktionen togs bort i och med Android 6. Utvecklare har dock kunnat kringgå detta med egna lösningar och en marknad för röstinspelnings-appar har sedan dess byggts upp i Google Play Store. En populär app för ändamålet är exempelvis Another Call Recorder (ACR).

Google har dock justerat de kryphål som utvecklare använt för att kunna spela in samtal i Android. Antalet produkter på marknaden som har Googles nya system är fortfarande relativt litet, men om du är en flitig användare av röstinspelning på telefonen bör du alltså undvika att uppdatera till Android 9, alternativ börja använda dig av alternativa inspelningsmetoder.

Google har inte angett någon officiell anledning till varför funktionen stängts ner, men då vissa stater i USA har hårda lagar runt personlig integritet spekuleras det i att beslutet har med detta att göra. Om så är fallet minskar sannolikheten för att Google ska göra röstinspelning på Android 9 möjligt igen.

Källa: Atlassian

Kommentarer
6 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?