Samtalsinspelning fungerar inte med Android 9 Pie

Du som använder dig av appar för att spela in samtal bör undvika Android 9 just nu då detta inte fungerar på det nya systemet.

För den som använder sin telefon i jobbet eller för studier kan den komma till nytta för att spela in samtal, istället för att förlita sig på en dedikerad diktafon för ändamålet. Android-användare har länge kunnat välja mellan en myriad av appar för ändamålet, men i och med Android 9 Pie är det slut med det roliga.

Under betaperioden av Android 9 dök det upp rapporter om användare som hade problem med röstinspelnings-appar, men detta avfärdades som ett problem som sannolikt skulle åtgärdas i den slutgiltiga versionen. Nu när Android 9 finns ute i skarp version har det visat sig att Google helt enkelt tagit bort möjligheten.

Det har faktiskt funnits en funktion för röstinspelning i tidiga versioner av Android, men funktionen togs bort i och med Android 6. Utvecklare har dock kunnat kringgå detta med egna lösningar och en marknad för röstinspelnings-appar har sedan dess byggts upp i Google Play Store. En populär app för ändamålet är exempelvis Another Call Recorder (ACR).

Google har dock justerat de kryphål som utvecklare använt för att kunna spela in samtal i Android. Antalet produkter på marknaden som har Googles nya system är fortfarande relativt litet, men om du är en flitig användare av röstinspelning på telefonen bör du alltså undvika att uppdatera till Android 9, alternativ börja använda dig av alternativa inspelningsmetoder.

Google har inte angett någon officiell anledning till varför funktionen stängts ner, men då vissa stater i USA har hårda lagar runt personlig integritet spekuleras det i att beslutet har med detta att göra. Om så är fallet minskar sannolikheten för att Google ska göra röstinspelning på Android 9 möjligt igen.

Källa: Atlassian

Kommentarer
6 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.