Samtalsinspelning fungerar inte med Android 9 Pie

Du som använder dig av appar för att spela in samtal bör undvika Android 9 just nu då detta inte fungerar på det nya systemet.

För den som använder sin telefon i jobbet eller för studier kan den komma till nytta för att spela in samtal, istället för att förlita sig på en dedikerad diktafon för ändamålet. Android-användare har länge kunnat välja mellan en myriad av appar för ändamålet, men i och med Android 9 Pie är det slut med det roliga.

Under betaperioden av Android 9 dök det upp rapporter om användare som hade problem med röstinspelnings-appar, men detta avfärdades som ett problem som sannolikt skulle åtgärdas i den slutgiltiga versionen. Nu när Android 9 finns ute i skarp version har det visat sig att Google helt enkelt tagit bort möjligheten.

Det har faktiskt funnits en funktion för röstinspelning i tidiga versioner av Android, men funktionen togs bort i och med Android 6. Utvecklare har dock kunnat kringgå detta med egna lösningar och en marknad för röstinspelnings-appar har sedan dess byggts upp i Google Play Store. En populär app för ändamålet är exempelvis Another Call Recorder (ACR).

Google har dock justerat de kryphål som utvecklare använt för att kunna spela in samtal i Android. Antalet produkter på marknaden som har Googles nya system är fortfarande relativt litet, men om du är en flitig användare av röstinspelning på telefonen bör du alltså undvika att uppdatera till Android 9, alternativ börja använda dig av alternativa inspelningsmetoder.

Google har inte angett någon officiell anledning till varför funktionen stängts ner, men då vissa stater i USA har hårda lagar runt personlig integritet spekuleras det i att beslutet har med detta att göra. Om så är fallet minskar sannolikheten för att Google ska göra röstinspelning på Android 9 möjligt igen.

Källa: Atlassian

Kommentarer
6 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.