Tarah Pro är hörlurarna med 14 timmars batteritid

Jaybird är aktuella med ett nytt par Bluetooth-lurar, Tarah Pro. Det är deras första Pro-varianter med en batteritid på hela 14 timmar.

99 har tidigare testat flera av Jaybirds hörlurar. De riktar in sig på atleter som ställer höga krav på komfort, svettålighet och ljud, men passar också bra även i sammanhang som inte har med någon sport att göra. Nu är Jaybird åter aktuella med ett par nya lurar som de kallar för Tarah Pro. Det här är företagets första Pro-serie och Tarah Pro lockar bland annat med upp till 14 timmars batteritid.

Tarah Pro är vattentäta, svettåliga och IPX7-certifierade. Det betyder att de funkar i alla möjliga typer av oväder och under hårda träningspass. Sladden har insydda reflekterande trådar för lite extra synlighet om kvällarna.

Snäckorna kan fästas med varandra magnetiskt runt halsen. Då pausas det du lyssnar på, du sparar lite batteritid och lurarna hänger säkert medan du gör något annat.

Snäckorna fästs i örat med mjuka bågar, du kan enkelt rotera snäckan för att byta mellan att ha sladden över örat eller neråt utan att behöva ta ur snäckan och sätta i den igen. Över örat-placeringen passar extra bra under just träning då du kan dra åt sladden bakom huvudet så den inte hänger fritt vilket kan vara störande.

En annan nyhet unik för Tarah Pro-lurarna är att användarna får hjälp att anpassa ljudet efter sina egna öron i Jaybird-appen. Användaren får göra ett enkelt ljudtest och utifrån det skapas en personlig EQ-inställning. Mycket enklare än hur det fungerar idag där du själv får justera EQ-kurvan, vilket kräver en del kunskaper om hur ljud fungerar.

Tarah Pro går att förbeställa via Jaybirds hemsida och ska dyka upp hos utvalda återförsäljare nu under november månad. Det rekommenderade priset är 1 899 kronor. Det finns tre färgalternativ som Jaybird kallar Black/Flash, Mineral Blue/Jade och Titanium/Glacier.

Kommentarer
3 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.