Spotify för Apple Watch är på gång

Många har väntat på Spotifys app för Apple Watch, och detta verkar nära förestående då betatestare nu får tillgång till appen.

Apple Watch-ägare har länge längtat efter en officiell app för Spotify, något som hittills skötts av tredjeparts-appar. Vi har tidigare skrivit om att en sådan ska komma, och nu ser det ut som att väntan inte blir så mycket längre då Spotify nu ger betatestare tillgång till den kommande appen för Apple Watch.
Läs också: Spotify kommer officiellt till Apple Watch
Innan vi blir allt för upphetsade verkar det som att den första versionen av appen kommer vara begränsad till enklare uppspelning av musik på klockan, och saknar möjlighet till lokal lagring av låtar på klockan. Det innebär att vi förmodligen inte kommer kunna synkronisera musikfiler från datorn eller telefonen till klockan i det första skedet. Det ser dock ut som att det kommer vara möjligt att styra vilken högtalare musiken ska spelas ur från klockan.

Förhoppningsvis kommer stöd för uppspelning av lokalt lagrade musikfiler i en kommande uppdatering av appen. Spotify har inte uttalat sig om när appen kommer göras tillgänglig, men med tanke på hur enkel den första versionen ser ut att bli dröjer det förhoppningsvis inte allt för länge. Nedan ser ni en reklamvideo för appen som The Verge-redaktören Tom Warren lagt upp på Twitter.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.