Android Pie har batteribekymmer

Användare rapporterar om stora problem med batteritiden efter att ha uppdaterat till Android 9 Pie. I vissa fall kan batterinivån rasa med 20 procent på en timme.

I augusti släpptes årets nya Android-version i form av Android 9 Pie. En av de större nyheterna är att AI används för att förlänga batteritiden, genom att telefonen analyserar vilka appar som används och hur mycket ström de drar. Funktionen kallas Adaptive Battery, och ska fungera som en avancerad version av strömsparläget.

Men enligt Venturebeat kommer rapporter om att batteritiden snarare blivit sämre med Android Pie. Användare på forumet Reddit, liksom Googles Pixel-forum, har diskuterat batteriproblem sedan uppdateringen, och en del användare får inte ens batteriet att räcka en hel dag. I en del fall har batteriet snabbt rasat mellan 10 och 20 procent på en timme.

Problemen verkar dock inte ha att göra med det nya AI-styrda batterisparläget, eftersom situationen inte förbättrats när funktionen stängs av. Enligt Venturebeat är det dock tydligt att problemen har att göra med Android 9 Pie. Om det är fråga om en bugg eller liknande finns givetvis förhoppningen om att den skyndsamt kan åtgärdas av Google.

Det ska också tilläggas att problemet inte verkar drabba alla. På 99-redaktionen har vi testat två telefoner med Android 9 Pie, och har inte uppmärksammat några särskilda batteriproblem.

Har du själv upplevt några batteribekymmer med Android 9 Pie?

Källa: Venturebeat

Läs mer:

Kommentarer
6 svar

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.