Android Pie har batteribekymmer

Användare rapporterar om stora problem med batteritiden efter att ha uppdaterat till Android 9 Pie. I vissa fall kan batterinivån rasa med 20 procent på en timme.

I augusti släpptes årets nya Android-version i form av Android 9 Pie. En av de större nyheterna är att AI används för att förlänga batteritiden, genom att telefonen analyserar vilka appar som används och hur mycket ström de drar. Funktionen kallas Adaptive Battery, och ska fungera som en avancerad version av strömsparläget.

Men enligt Venturebeat kommer rapporter om att batteritiden snarare blivit sämre med Android Pie. Användare på forumet Reddit, liksom Googles Pixel-forum, har diskuterat batteriproblem sedan uppdateringen, och en del användare får inte ens batteriet att räcka en hel dag. I en del fall har batteriet snabbt rasat mellan 10 och 20 procent på en timme.

Problemen verkar dock inte ha att göra med det nya AI-styrda batterisparläget, eftersom situationen inte förbättrats när funktionen stängs av. Enligt Venturebeat är det dock tydligt att problemen har att göra med Android 9 Pie. Om det är fråga om en bugg eller liknande finns givetvis förhoppningen om att den skyndsamt kan åtgärdas av Google.

Det ska också tilläggas att problemet inte verkar drabba alla. På 99-redaktionen har vi testat två telefoner med Android 9 Pie, och har inte uppmärksammat några särskilda batteriproblem.

Har du själv upplevt några batteribekymmer med Android 9 Pie?

Källa: Venturebeat

Läs mer:

Kommentarer
6 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.