Android Pie har batteribekymmer

Användare rapporterar om stora problem med batteritiden efter att ha uppdaterat till Android 9 Pie. I vissa fall kan batterinivån rasa med 20 procent på en timme.

I augusti släpptes årets nya Android-version i form av Android 9 Pie. En av de större nyheterna är att AI används för att förlänga batteritiden, genom att telefonen analyserar vilka appar som används och hur mycket ström de drar. Funktionen kallas Adaptive Battery, och ska fungera som en avancerad version av strömsparläget.

Men enligt Venturebeat kommer rapporter om att batteritiden snarare blivit sämre med Android Pie. Användare på forumet Reddit, liksom Googles Pixel-forum, har diskuterat batteriproblem sedan uppdateringen, och en del användare får inte ens batteriet att räcka en hel dag. I en del fall har batteriet snabbt rasat mellan 10 och 20 procent på en timme.

Problemen verkar dock inte ha att göra med det nya AI-styrda batterisparläget, eftersom situationen inte förbättrats när funktionen stängs av. Enligt Venturebeat är det dock tydligt att problemen har att göra med Android 9 Pie. Om det är fråga om en bugg eller liknande finns givetvis förhoppningen om att den skyndsamt kan åtgärdas av Google.

Det ska också tilläggas att problemet inte verkar drabba alla. På 99-redaktionen har vi testat två telefoner med Android 9 Pie, och har inte uppmärksammat några särskilda batteriproblem.

Har du själv upplevt några batteribekymmer med Android 9 Pie?

Källa: Venturebeat

Läs mer:

Kommentarer
6 svar

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.

Swedbank verkar inte ha någon brådska att ge stöd åt populära tjänster som Apple Pay. Nu släpper banken en egen app för mobila betalningar, endast för Android-mobiler.

Skotillverkaren Nike är aktuella med ett par självsnörande skor, Adapt BB. Utöver att skorna snörar sig själv i sann Marty McFly-anda har skorna en app för att justera en del av funktionerna.

Det som många anser vara det fulaste batterifodralet i historien har kommit åter, nämligen Apple Smart Battery Case som nu finns tillgängligt för den senaste generationen Iphone-modeller.