Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

EU förbereder nya krav – elektronik ska gå att reparera

Nya regler planeras inom EU, med höga krav på att hemelektronik ska kunna repareras för att hålla längre.

Inom EU pågår ett arbete med skärpta krav på elektronikbranschen vad gäller produkters livslängd. Ett förslag är nu att hemelektronik som tv-apparater, kylskåp och tvättmaskiner ska kunna repareras för att hålla längre. Det skulle också innebära krav på tillverkarna att tillhandahålla reservdelar och information om hur prylarna kan repareras.

Exakt vilka elektroniska apparater som kan omfattas av de nya reglerna är inte klart, och inte heller hur bestämmelserna ska se ut i detalj. Men beslut i frågan kan komma inom kort, och de skärpta kraven kan börja gälla redan 2021. Lovisa Blomqvist på Energimyndigheten säger såhär till SVT:

– Man vill få produkter att cirkulera flera varv och användas längre och då behöver man produkter som klarar det. Det ska gå att reparera produkter och det ska finnas reservdelar.

Vad tycker du om skärpta krav på hemelekronik? Är det rimligt att ställa krav på att prylar som köpts ska kunna repareras, eller tror du det kan leda till negativa effekter för slutkunden?

Källa: SVT

Läs mer:

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.