fredagsvideo

Kina presenterar AI-nyhetsankare

Skulle du tycka att det är häftigt eller skrämmande att få nyheterna presenterade av en artificiell intelligens?

Under teknikkonferensen World Internet Conference i Wuzhen, Kina har just detta presenterats. I ett samarbete mellan den statliga nyhetskanalen Xinhua News och sökmotorföretaget Sogou har två artificiella nyhetsankare tagits fram och dessa presenterade nyheter under konferensen.

“Hello, everyone. I’m an English artificial intelligence anchor. This is my very first day in Xinhua news agency” är orden som en av de två AI-presentatörerna inledde nyhetspresentationen med. Utöver att vara öppna med att de faktiskt inte är mänskliga berättade de även vilken människa som bistått med deras röst.

Googles Duplex-tjänst är en annan AI-styrd tjänst som är imponerande mänsklig.

Det virtuella nyhetsankaret ska dessutom visats bredvid sin mänskliga motpart, vilket kan ses som imponerande eller skrämmande, eller både och kanske? Det som gör presentatören intelligent är att de inte matats med förinspelade ljudspår eller information, utan läser detta får teleprompter-skärmar precis som deras mänskliga kollegor.

Även om detta är imponerande är det fortfarande lång väg att gå innan våra nyhetsankare blir utmanövrerade av digitala konkurrenter. Om man tittar på detta och vad Google jobbar på med Google Duplex målar det ändå upp en bild av en framtid där ganska mycket av vardagen kan skötas av digitala funktioner.

Med det önskar vi en i allra högsta verklig och trevlig helg!

Kommentarer
5 svar

Den som inte vill betala för den dyrare Apple Pencil 2 har nu ett billigare alternativ när stöd för Logitech Crayon lagts till i Ipad Pro.

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

Apple bjuder in till ett livesänt event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!