fredagsvideo

Kina presenterar AI-nyhetsankare

Skulle du tycka att det är häftigt eller skrämmande att få nyheterna presenterade av en artificiell intelligens?

Under teknikkonferensen World Internet Conference i Wuzhen, Kina har just detta presenterats. I ett samarbete mellan den statliga nyhetskanalen Xinhua News och sökmotorföretaget Sogou har två artificiella nyhetsankare tagits fram och dessa presenterade nyheter under konferensen.

“Hello, everyone. I’m an English artificial intelligence anchor. This is my very first day in Xinhua news agency” är orden som en av de två AI-presentatörerna inledde nyhetspresentationen med. Utöver att vara öppna med att de faktiskt inte är mänskliga berättade de även vilken människa som bistått med deras röst.

Googles Duplex-tjänst är en annan AI-styrd tjänst som är imponerande mänsklig.

Det virtuella nyhetsankaret ska dessutom visats bredvid sin mänskliga motpart, vilket kan ses som imponerande eller skrämmande, eller både och kanske? Det som gör presentatören intelligent är att de inte matats med förinspelade ljudspår eller information, utan läser detta får teleprompter-skärmar precis som deras mänskliga kollegor.

Även om detta är imponerande är det fortfarande lång väg att gå innan våra nyhetsankare blir utmanövrerade av digitala konkurrenter. Om man tittar på detta och vad Google jobbar på med Google Duplex målar det ändå upp en bild av en framtid där ganska mycket av vardagen kan skötas av digitala funktioner.

Med det önskar vi en i allra högsta verklig och trevlig helg!

Kommentarer
5 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.