Lås upp folkvagnen med Siri

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

Siri Shortcuts kan mycket väl vara det kraftfullaste verktyget som kom med IOS 12 tidigare i höstas. Med den kan Iphone- och Ipad-användare skapa sina egna arbetsflöden som aktiveras med hjälp av en knapptryckning, eller med ett kommando till röstassistenten Siri.

I appen Genvägar finns en hel del mallar för arbetsflöden att börja med, och ännu fler blir det i takt med att utvecklare uppdaterar sina egna appar med stöd för funktionen. Siri brukar ofta beskyllas för att vara mindre smart än sina konkurrenter Amazon Alexa och Google Assistant, men med hjälp av genvägarna kan även rätt avancerade kommandon aktiveras med bara ett ord.

Ett exempel på hur praktiskt det kan vara med Siri Shortcuts demonstrerar biltillverkaren Volkswagen som precis uppdaterat sin app VW Car-Net. Appen innehåller en prenumerationstjänst för VW-ägare som gör det möjligt att låsa upp bilen på avstånd, eller slå på saker som defroster, kontrollera bränslenivå med mera. Nu har appen också fått stöd för Siri.

Det finns nog en och annan förare som kommer uppskatta möjligheten att be Siri göra bilen startklar redan inne i köket samtidigt som det sista morgonkaffet avslutas. Väl nere i garaget är bilen upplåst, avfrostad och redo för avfärd. Onekligen praktiskt!

Finns det några bilägare här på 99 som använder mobilen för att kontrollera fordonet? Hur funkar det?

Läs mer

Källa: Volkswagen

Kommentarer
17 svar

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Kvällen är äntligen kommen. Vi är redo för Samsungs första Unpacked-event för 2019 och drar igång försnack och livesändning strax efter klockan 19.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.