Lås upp folkvagnen med Siri

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

Siri Shortcuts kan mycket väl vara det kraftfullaste verktyget som kom med IOS 12 tidigare i höstas. Med den kan Iphone- och Ipad-användare skapa sina egna arbetsflöden som aktiveras med hjälp av en knapptryckning, eller med ett kommando till röstassistenten Siri.

I appen Genvägar finns en hel del mallar för arbetsflöden att börja med, och ännu fler blir det i takt med att utvecklare uppdaterar sina egna appar med stöd för funktionen. Siri brukar ofta beskyllas för att vara mindre smart än sina konkurrenter Amazon Alexa och Google Assistant, men med hjälp av genvägarna kan även rätt avancerade kommandon aktiveras med bara ett ord.

Ett exempel på hur praktiskt det kan vara med Siri Shortcuts demonstrerar biltillverkaren Volkswagen som precis uppdaterat sin app VW Car-Net. Appen innehåller en prenumerationstjänst för VW-ägare som gör det möjligt att låsa upp bilen på avstånd, eller slå på saker som defroster, kontrollera bränslenivå med mera. Nu har appen också fått stöd för Siri.

Det finns nog en och annan förare som kommer uppskatta möjligheten att be Siri göra bilen startklar redan inne i köket samtidigt som det sista morgonkaffet avslutas. Väl nere i garaget är bilen upplåst, avfrostad och redo för avfärd. Onekligen praktiskt!

Finns det några bilägare här på 99 som använder mobilen för att kontrollera fordonet? Hur funkar det?

Läs mer

Källa: Volkswagen

Kommentarer
17 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.