Xiaomi lanseras i Sverige idag

Världens fjärde största mobiltillverkare lanserar nu i Sverige som ett trots mot allt högre prislappar på mobilmarknaden.

Kinesiska jättebolaget Xiaomi har nått Sverige på riktigt. Från och med idag är East & West Distribution AB officiell återförsäljare av Xiaomis produkter på svenska marknaden, vilket bland annat innefattar företagets många mobiltelefoner. Exempel på Xiaomi-lurar är bland annat nyligen lanserade Pocofone F1, Mi Mix 2S och Mi Mix 3.

Kinesiska Xiaomi tillhör ett av de yngre företagen på telefonmarknaden med bara sju år under bältet sedan företaget grundades. Under denna tid har företaget vuxit stadigt, framför allt i hemlandet Kina, men på senare år har den internationella närvaron också vuxit. Det särskiljande med Xiaomis produkter är att de erbjuder moderna funktioner och vettig design till lägre prislappar än konkurrenterna.

Med Xiaomi på svenska marknaden får andra uppskattade kinesiska märken som Oneplus och Huawei mer konkurrens. Dessa har förvisso bredare samarbeten med operatörer än Xiaomi som i dagsläget är begränsat till ett samarbete med operatören Tre, men för den som varit sugen på Xiaomis produktutbud blev det med ens betydligt lättare att få tag på produkterna.

Utöver telefoner har Xiaomi även diverse andra produktkategorier i utbudet, bland annat elektrisk scooter, luftfuktare, smarta dammsugare och batteripack, med mera. Hur många av dessa som plockas in till svenska marknaden återstår att se.

Kommentarer
31 svar

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.