Xiaomi lanseras i Sverige idag

Världens fjärde största mobiltillverkare lanserar nu i Sverige som ett trots mot allt högre prislappar på mobilmarknaden.

Kinesiska jättebolaget Xiaomi har nått Sverige på riktigt. Från och med idag är East & West Distribution AB officiell återförsäljare av Xiaomis produkter på svenska marknaden, vilket bland annat innefattar företagets många mobiltelefoner. Exempel på Xiaomi-lurar är bland annat nyligen lanserade Pocofone F1, Mi Mix 2S och Mi Mix 3.

Kinesiska Xiaomi tillhör ett av de yngre företagen på telefonmarknaden med bara sju år under bältet sedan företaget grundades. Under denna tid har företaget vuxit stadigt, framför allt i hemlandet Kina, men på senare år har den internationella närvaron också vuxit. Det särskiljande med Xiaomis produkter är att de erbjuder moderna funktioner och vettig design till lägre prislappar än konkurrenterna.

Med Xiaomi på svenska marknaden får andra uppskattade kinesiska märken som Oneplus och Huawei mer konkurrens. Dessa har förvisso bredare samarbeten med operatörer än Xiaomi som i dagsläget är begränsat till ett samarbete med operatören Tre, men för den som varit sugen på Xiaomis produktutbud blev det med ens betydligt lättare att få tag på produkterna.

Utöver telefoner har Xiaomi även diverse andra produktkategorier i utbudet, bland annat elektrisk scooter, luftfuktare, smarta dammsugare och batteripack, med mera. Hur många av dessa som plockas in till svenska marknaden återstår att se.

Kommentarer
31 svar

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.