Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pixel-telefonerna får Night Sight

Googles kamerafunktion för bättre nattbilder finns nu tillgänglig, inte bara för nya Pixel 3 utan även för Pixel 2 och Pixel.

Kameratekniken fortsätter att vara den hetaste fronten i kriget mellan tillverkare av smarta mobiltelefoner. Striden utkämpas numera inte bara av megapixel och optik, utan av smarta algoritmer och avancerade mjukvarufunktioner.

Redan med fjolårets telefon Pixel 2 fick Google en hel del beröm för sin kameralösning, trots att Pixel till skillnad från de flesta andra flaggskeppsmobiler bara har en kameramodul istället för två eller rentav tre. När Pixel 3 släpptes förra månaden tyckte Google fortfarande att en kamera är tillräckligt.

Istället för flera kameror förlitar sig Google på maskininlärning och algoritmer för att förvandla ganska alldagliga fotografier till tjusiga mästerverk. I hård konkurrens med de senaste mobilerna från Apple och Huawei är det många användare som väljer en Pixel-telefon enbart på grund av kameran.

Night Sight nu tillgänglig

En av de funktioner som Google presenterade tillsammans med Pixel 3 var Night Sight, ett särskilt mörkerläge som ska ge bättre bilder i särskilt dunkla miljöer. Mörker har alltid varit något av en akilleshäl för mobilkameror, eftersom linserna på dessa alltid är mindre än på stora systemkameror, och därför släpper in mindre ljus.

En snabb och duktig processor kan dock kompensera för detta på olika vis, och det är precis vad Night Sight gör. Med funktionen kan Pixel-användare ta bilder med längre slutartid för att kunna släppa in mer ljus. Googles mjukvara ansvarar för att skapa ett förnämligt slutresultat.

Night Sight var inte färdig vid lanseringen av Pixel 3, men har nu rullat ut och finns tillgänglig i form av en uppdatering av mobilens kameraapp. Glädjande nog för de som har äldre telefoner blir Night Shift tillgängligt även för Pixel 2 och Pixel, ett trevligt bevis på att det här är mjukvara som står för magin.

På sin officiella blog The Keyword beskriver Google lite närmare hur Night Shift arbetar:

– Night Shift anpassar sig hela tiden till dig och omgivningen, oavsett om du håller i Pixel eller ställer den på en stadig yta. Innan du trycker på knappen mäter Night Shift din naturliga handrörelse, och hur mycket rörelse det finns i motivet. Om Pixel står stadigt och motivet är stilla kommer Night Shift att lägga mer tid på att släppa in ljus för att minska brus; om Pixel rör sig eller motivet gör det kommer Night Shift använda kortare exponeringar och fånga mindre ljus för att minska rörelseoskärpa.

Night Shift kommer också efterbehandla bilden för att justera färger och skärpa. Bilderna kommer givetvis bli bättre ju stadigare kameran står, och Google meddelar hjälpsamt att inte ens deras algoritmer fungerar i totalt mörker.

Använder du en Pixel-telefon, och hur nöjd är du med kameran? Eller föredrar du kanske kameralösningarna i Iphone eller Huaweis mobiler? Berätta om dina erfarenheter!

Källa: Google

Läs mer om mobilkameror och Pixel:

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.