Andreas och Jakob om sina nya arbetsredskap

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Hur mycket arbete kan man få gjort på en Ipad Pro, och räcker det eller behövs det fortfarande en gammaldags dator som komplement? Det är en gammal frågeställning, men kanske har svaret ändras nu i och med lanseringen av nya superkraftfulla Ipad Pro. Andreas har köpt en, och har de senaste dagarna utforskat var gränserna går för produktion på Ipad.

Jakob har å sin sida köpt en Macbook Air, och fortsätter att leva i den gamla Mac OS-världen för att få saker gjorda, men med en Ipad som komplement.

Vilken plattform är bäst, och för vad? Och hur ser framtiden ut? Ett spännande samtal tar form i veckans podd – lyssna och kommentera! Vad använder du själv för arbetsredskap, och varför? Finns det något du inte skulle kunna göra med IOS?

Avsnitt: Ipad Pro mot Macbook Air

Längd 54:18, filstorlek 62,26 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
9 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.