Andreas och Jakob om sina nya arbetsredskap

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Hur mycket arbete kan man få gjort på en Ipad Pro, och räcker det eller behövs det fortfarande en gammaldags dator som komplement? Det är en gammal frågeställning, men kanske har svaret ändras nu i och med lanseringen av nya superkraftfulla Ipad Pro. Andreas har köpt en, och har de senaste dagarna utforskat var gränserna går för produktion på Ipad.

Jakob har å sin sida köpt en Macbook Air, och fortsätter att leva i den gamla Mac OS-världen för att få saker gjorda, men med en Ipad som komplement.

Vilken plattform är bäst, och för vad? Och hur ser framtiden ut? Ett spännande samtal tar form i veckans podd – lyssna och kommentera! Vad använder du själv för arbetsredskap, och varför? Finns det något du inte skulle kunna göra med IOS?

Avsnitt: Ipad Pro mot Macbook Air

Längd 54:18, filstorlek 62,26 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
9 svar

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.