will it bend?

Hur lätt är Ipad Pro att böja?

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Apples nya modeller av Ipad Pro är de tunnaste hittills, och både 11-tums och 12,9-tumsmodellen är endast 5,9 millimeter tjocka. Förra årets Ipad Pro 10,5 tum är som jämförelse 6,1 millimeter tjock.

Nu när plattorna hamnat i användarnas händer har det börjat dyka upp en del rapporter om att nya Ipad Pro lätt blir böjd, som användare skriver i forumet hos Macrumors. En av medlemmarna där uppger att den stora Ipad Pro blivit böjd bara av att ha den i en ryggsäck.

Youtube-kanalen JerryRigEverything har också publicerat ett böjtest, där Ipad Pro går att bryta sönder med vad som verkar vara milt våld.

Huruvida detta faktiskt är ett allvarligt problem eller inte återstår att se, och de flesta fysiska föremål går att ha sönder för de som försöker. Naturligtvis ska produkter inte böjas av att förvaras eller användas, men i dagsläget finns inget som tyder på att detta är ett utbrett bekymmer med nya Ipad Pro.

Har du själv köpt en Ipad Pro, och har du lyckats böja den? Vad tror ni, är detta bara ännu ett "bendgate", alltså ett överdrivet bekymmer med Apples produkter utan större förankring i verklighetens användande? Eller har Apples ingenjörer gjort en riktig miss här?

Fler "Apple-skandaler" vi minns

2010: Antennagate

Iphone 4 hade en ny läcker design, som tyvärr i vissa lägen gjorde att användarens hand blockerade antennen. Steve Jobs första svar "Undvik bara att hålla den så" gjorde inte saken bättre. I sammahanget är detta en av de större problemen med en Iphone – åtminstone PR-mässigt. Apple kallade till presskonferens och bjöd alla användare på ett gratis skyddsfodral.

2012: Scratchgate

Efter uppmärksamheten med Antennagate verkar jakten ha pågått efter en ny skandal vid varje Iphone-lansering. Uppgifter om att Iphone 5 repades ovanligt enkelt fick aldrig någon riktig fart på nätet. Detta trots att lättrepade Apple-produkter är en långvarig tradition som går tillbaka åtminstone till den första modellen av Ipod Nano.

2014: U2-gate

Vad som skulle bli en härlig present till alla Iphone-användare slutade i fiasko när U2-albumet Songs of Innocence hamnade i miljontals telefoner. Alla gillade inte U2 lika mycket som Tim Cook, och Apple fick ursäktande publicera en guide över hur albumet kunde tas bort.

2014: Bendgate

Iphone 6 Plus var den största Iphone-modellen någonsin, och kort efter lansering började det dyka upp rapporter om att den lätt böjdes av att förvaras i fickan. Apple försvarade sin produkt, och menade att de bara fått in nio klagomål totalt.

2014: Hairgate

Iphone 6-designen fick inte bara kritik för att vara lätt att böja. Skäggiga användare postade också på sociala medier att telefonen slet med sig hårstrån när den hölls mot örat. Apple avböjde att kommentera kontroversen.

Kommentarer
33 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.