Nu kan Chromecast synka ljuduppspelning med Google Home

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Trots att Google står bakom både de smarta Home-högtalarna och mediaspelarenheterna i Chromecast-familjen har de inte kunnat samarbeta fullt ut tidigare, men nu meddelar Google att de båda produktfamiljerna kan samarbeta runt uppspelning av musik.

Det har sedan tidigare varit möjligt att skapa uppspelningsgrupper för ljud med Chromecast-enheterna, men nu blir det möjligt att inkludera både dessa och Google Home-enheter i ljudgrupper i hemmet. Det gör det exempelvis möjligt att spela upp musik eller podcast-avsnitt på tv:n i ett rum och Home-högtalare i ett annat rum. Uppdateringen till Google Home-appen bör dyka upp inom kort.

Ljudgrupper skapas i Home-appen för Android eller IOS-enheter. Google är dock inte ensamma om att utöka sina produkters förmågor. Amazon lade nyligen till möjligheten att göra Skype-samtal över Echo Spot och Echo Show, där den senare stöder ljud- och videosamtal över Skype. Amazon har även gjort utvecklargränssnittet Music Skill API tillgängligt så att fler tredjepartsföretag ska kunna lägga till ljudstöd i sina produkter framöver.

Om du vill kasta dig in i det anslutna Google eller Amazon-hemmet, eller utöka ett du redan har, kan det vara värt att hålla ett öga på forumtråden för Black Friday där 99-medlemmarna kommer hjälpa varandra med att hålla utkik efter exempelvis rabatter på Googles och Amazons hemmaprylar.

Källa: Venturebeat

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.