Nu kan Chromecast synka ljuduppspelning med Google Home

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Trots att Google står bakom både de smarta Home-högtalarna och mediaspelarenheterna i Chromecast-familjen har de inte kunnat samarbeta fullt ut tidigare, men nu meddelar Google att de båda produktfamiljerna kan samarbeta runt uppspelning av musik.

Det har sedan tidigare varit möjligt att skapa uppspelningsgrupper för ljud med Chromecast-enheterna, men nu blir det möjligt att inkludera både dessa och Google Home-enheter i ljudgrupper i hemmet. Det gör det exempelvis möjligt att spela upp musik eller podcast-avsnitt på tv:n i ett rum och Home-högtalare i ett annat rum. Uppdateringen till Google Home-appen bör dyka upp inom kort.

Ljudgrupper skapas i Home-appen för Android eller IOS-enheter. Google är dock inte ensamma om att utöka sina produkters förmågor. Amazon lade nyligen till möjligheten att göra Skype-samtal över Echo Spot och Echo Show, där den senare stöder ljud- och videosamtal över Skype. Amazon har även gjort utvecklargränssnittet Music Skill API tillgängligt så att fler tredjepartsföretag ska kunna lägga till ljudstöd i sina produkter framöver.

Om du vill kasta dig in i det anslutna Google eller Amazon-hemmet, eller utöka ett du redan har, kan det vara värt att hålla ett öga på forumtråden för Black Friday där 99-medlemmarna kommer hjälpa varandra med att hålla utkik efter exempelvis rabatter på Googles och Amazons hemmaprylar.

Källa: Venturebeat

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.