Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsungs jubileumstelefon Beyond X sägs bli ett monster

Samsungs flaggskeppstelefoner firar tio år, och rykten om en jubileumstelefon anger en bildskärm på 6,7 tum, sex kameror och 5G-anslutning.

Vi har tidigare skrivit om var ryktesdjungeln berättat om Galaxy S10-familjen, Samsungs kommande tillägg i familjen av flaggskeppstelefoner. Den sydkoreanska giganten sägs också jobba på en jubileumstelefon för Galaxy-varumärket som firar tio år på marknaden nästa år.

För att fira detta årtionde sägs jubileumstelefonen bli något av ett monster med skärm på 6,7 tum, hela sex kameror varav fyra på baksidan, och stöd för anslutning till 5G-nätverk. Kodnamnet sägs vara "Beyond X", alltså bortom tio. Likt Apples jubileumstelefon Iphone X ska Beyond X också tillföra en drastisk förändring av designspråket, men exakt hur detta skulle kunna se ut har inte läckt än så länge.

Denna jubileumsjätte skulle hamna nivån över släktingarna i Galaxy S10-familjen som väntas gå från 5,8 tum till 6,4 tum, vilket blir något större än dagens Galaxy S9 Plus-modell med andra ord. Just S10-modellerna har benådats med ytterligare beryktade funktioner, bland annat att de ska stöda reversibel trådlös laddning som låter dem ladda andra telefoner som stöder trådlös laddning. Detta är en funktion vi redan sett i höstens suveräna Huawei Mate 20 Pro.

Samsung har presenterat en hel del nyheter på senare tid, med allt från en vikbar telefondesign till flera olika skärmtekniker de jobbar på. Med allt från Infinity-U, Infinity-V, Infinity-O och New Infinity finns det gott om alternativ för skärmteknik som kan sitta i Galaxy S10-telefonerna, och vad som sitter i Beyond X. Dessa skärmar ska också drivas av systemkretsar i Exynos 9-serien som tillverkas på 8 nanometer. Dessa ska bygga på tre kluster av processorkärnor likt Huaweis Kirin 980, med två högpresterande kärnor, två mellanpresterande och fyra lågenergikärnor för enklare uppgifter.

Företaget har även presenterat ny kamerateknik för mobila enheter vid namn ISOCELL som ska kombinera hög sensorupplösning på 48 megapixel med tekniker för att släppa in mer ljus än vad så högupplösta sensorer tenderar att klara av. Om detta letar sig in i den vanliga S10-familjen, Beyond X eller ingendera återstår att se.

Mycket nytt att vänta sig från Samsung nästa år alltså. Vilket är du mest intresserad av, om något? Vikbar Galaxy F, Galaxy S10-familjen, Beyond X eller Note 10?

Källa: The Wall Street Journal, Kitguru

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.