Mate 20 Pro dras med skärmproblem

Huaweis senaste flaggskeppstelefon rapporteras ha problem med grön kantbelysning på skärmpanelerna. Huawei har ännu inte bekräftat problemet.

Huawei Mate 20 Pro är fylld till brädden med det senaste i teknikväg, och skärmen tillhör en av de många goda egenskaperna. Även solen har sina fläckar som bekant, och sedan telefonen lanserades har det dykt upp rapporter från kunder vars telefoner drabbats av grön missfärgad belysning längsmed skärmens kanter.

Läs också: Vårt test av Huawei Mate 20 Pro Problemet visar sig extra tydligt när telefonen används i mörka miljöer, som i bilden ovan. I vilken utsträckning kunder har drabbats är inte känt, men enligt Mobil har ett dussintal fall rapporterats i Sverige, och fler internationellt. Huawei har inte själva kommenterat problemet, men enligt samma källa ska de kunder som begärt reklamation inte stött på några invändningar.

Huawei ska använda två leverantörer för skärmpaneler i Mate 20 Pro, den ena i form av LG och den andra kinesiska BOE. Enligt rapporterna verkar det som att problemet främst gäller enheter som använder skärmpaneler från LG, och huruvida det gäller just det egna exemplaret är dessvärre svårt att veta som kund.

I vårt testexemplar finns det inga spår av sådana problem, men även om den här sortens problem bara drabbar en liten procent av antalet skeppade enheter betyder det ändå många drabbade för en så stor global aktör som Huawei.

Äger du en Mate 20 Pro, och har du i så fall själv upplevt detta eller känner någon som drabbats?

Källa: Mobil

Kommentarer
2 svar

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.

Den sjätte utgåvan packar in imponerande mycket prestanda i ett snyggt och tystgående paket, men som proffsplatta lämnar den fortfarande en del att önska.

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.