Mate 20 Pro dras med skärmproblem

Huaweis senaste flaggskeppstelefon rapporteras ha problem med grön kantbelysning på skärmpanelerna. Huawei har ännu inte bekräftat problemet.

Huawei Mate 20 Pro är fylld till brädden med det senaste i teknikväg, och skärmen tillhör en av de många goda egenskaperna. Även solen har sina fläckar som bekant, och sedan telefonen lanserades har det dykt upp rapporter från kunder vars telefoner drabbats av grön missfärgad belysning längsmed skärmens kanter.

Läs också: Vårt test av Huawei Mate 20 Pro Problemet visar sig extra tydligt när telefonen används i mörka miljöer, som i bilden ovan. I vilken utsträckning kunder har drabbats är inte känt, men enligt Mobil har ett dussintal fall rapporterats i Sverige, och fler internationellt. Huawei har inte själva kommenterat problemet, men enligt samma källa ska de kunder som begärt reklamation inte stött på några invändningar.

Huawei ska använda två leverantörer för skärmpaneler i Mate 20 Pro, den ena i form av LG och den andra kinesiska BOE. Enligt rapporterna verkar det som att problemet främst gäller enheter som använder skärmpaneler från LG, och huruvida det gäller just det egna exemplaret är dessvärre svårt att veta som kund.

I vårt testexemplar finns det inga spår av sådana problem, men även om den här sortens problem bara drabbar en liten procent av antalet skeppade enheter betyder det ändå många drabbade för en så stor global aktör som Huawei.

Äger du en Mate 20 Pro, och har du i så fall själv upplevt detta eller känner någon som drabbats?

Källa: Mobil

Kommentarer
2 svar

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.