Digitalt välmående nu i skarp version för Android 9

Googles mjukvara för digitalt välmående som presenterades under utvecklarmässan Google IO tidigare i vår finns nu ute i skarp version för Pixel och Android One-enheter.

Digitalt välmående, eller Digital Wellbeing som funktionen kallas utomsocknes, är en mjukvarulösning från Google som låter Android-användare hålla koll på hur hälsosam deras telefonanvändning är till vardags. Den kan bland annat spåra hur mycket du använder olika appar, och ger dig verktyg för att lägga band på dig själv.

Appen för digitalt välmående agerar som en översiktsbild över hur du använder din enhet. Du kan se hur mycket du använder olika appar, och du kan också bestämma gränser för hur länge dessa får nyttjas om du inte kan utöva självbehärskning. Du kan också få påminnelser om att det börjar bli dags att ta en paus från en viss app, och appens ikon blir gråmarkerad så du blir medveten om att du inte ska öppna upp den där appen igen.

Appen för digitalt välmående har funnits tillgänglig i betaversion för Android 9 Pie-användare sedan en tid tillbaks, men har nu lämnat betastadiet och kan laddas ner av alla som använder en telefon i företagets Pixel-familj eller en telefon som ingår i Android One-familjen med systemets nionde version installerad.

Du som har importerat en Pixel-telefon bör alltså kunna ladda ner appen tämligen omgående, och har du en Android One-telefon som uppdaterats till Android 9 ska den också kunna ta del av det digitala välmåendet. Antalet Android One-aktörer på svenska marknaden är smalt, men HMD Nokia är ett exempel på företag vars telefoner ingår i One-programmet och bör uppdateras till Android 9 inom en inte allt för avlägsen framtid.

Om du tycker att konceptet känns bekant kan det sannolikt bero på att flertalet telefontillverkare på Android-sidan infört egna lösningar för digitalt välmående likt Googles system, och Apple har på IOS-sidan också infört funktioner på samma koncept i IOS 12.

Källa: 9to5google

Kommentarer
3 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.