Digitalt välmående nu i skarp version för Android 9

Googles mjukvara för digitalt välmående som presenterades under utvecklarmässan Google IO tidigare i vår finns nu ute i skarp version för Pixel och Android One-enheter.

Digitalt välmående, eller Digital Wellbeing som funktionen kallas utomsocknes, är en mjukvarulösning från Google som låter Android-användare hålla koll på hur hälsosam deras telefonanvändning är till vardags. Den kan bland annat spåra hur mycket du använder olika appar, och ger dig verktyg för att lägga band på dig själv.

Appen för digitalt välmående agerar som en översiktsbild över hur du använder din enhet. Du kan se hur mycket du använder olika appar, och du kan också bestämma gränser för hur länge dessa får nyttjas om du inte kan utöva självbehärskning. Du kan också få påminnelser om att det börjar bli dags att ta en paus från en viss app, och appens ikon blir gråmarkerad så du blir medveten om att du inte ska öppna upp den där appen igen.

Appen för digitalt välmående har funnits tillgänglig i betaversion för Android 9 Pie-användare sedan en tid tillbaks, men har nu lämnat betastadiet och kan laddas ner av alla som använder en telefon i företagets Pixel-familj eller en telefon som ingår i Android One-familjen med systemets nionde version installerad.

Du som har importerat en Pixel-telefon bör alltså kunna ladda ner appen tämligen omgående, och har du en Android One-telefon som uppdaterats till Android 9 ska den också kunna ta del av det digitala välmåendet. Antalet Android One-aktörer på svenska marknaden är smalt, men HMD Nokia är ett exempel på företag vars telefoner ingår i One-programmet och bör uppdateras till Android 9 inom en inte allt för avlägsen framtid.

Om du tycker att konceptet känns bekant kan det sannolikt bero på att flertalet telefontillverkare på Android-sidan infört egna lösningar för digitalt välmående likt Googles system, och Apple har på IOS-sidan också infört funktioner på samma koncept i IOS 12.

Källa: 9to5google

Kommentarer
3 svar

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Kvällen är äntligen kommen. Vi är redo för Samsungs första Unpacked-event för 2019 och drar igång försnack och livesändning strax efter klockan 19.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.