Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

USA uppmanar allierade att bojkotta Huawei

Amerikanska myndigheter har sedan tidigare avråtts från att köpa produkter från kinesiska Huawei, och nu ger landet till och med ekonomiska incitament till allierade länder att göra detsamma.

Huawei är ett av världens största företag inom telekom. De säljer inte bara mobiltelefoner och andra konsumentprodukter utan är även en av de största leverantörerna av nätverksutrustning för mobila nätverk såsom 3G, 4G/LTE och framöver 5G. Företaget har vuxit mycket på kort tid internationellt, men på den amerikanska marknaden ser företaget ut att få det ganska knackigt framöver.

Denna problematik inleddes redan i början av året då amerikanska myndigheter avråddes av den egna federala regeringen från att köpa telefoner från Huawei. Att sälja produkter från Huawei blev inte heller tillåtet på amerikanska militärbaser, och landets operatörer avråddes från att ta in Huaweis produkter. Motståndet till den kinesiska jätten verkar heller inte avta då USA nu uppges erbjuda allierade länder ekonomiska subventioner i utbyte mot att de bojkottar Huawei-produkter.

Uppgifterna kommer från The Wall Street Journal som säger sig pratat med källor som påstår att representanter för amerikanska staten har diskuterat frågan med de allierade länderna Tyskland, Italien och Japan och erbjudit ospecificerade ekonomiska subventioner om de inte köper in utrustning från den kinesiska telekomjätten. Anledningen uppges vara att amerikanska intressen kan hotas om allierad utrustning är utsatt för yttre intressen.

Även om Sverige inte är en del av NATO, och därmed inte en direkt allierad till USA, för de båda länderna nära samarbeten i många frågor. Sannolikt är Sverige en för liten nation för att USA:s subventioner ska erbjudas svenska staten, men det är en intressant aspekt av det eskalerande ställningskriget mellan USA och Kina att hålla ögonen på.

Källa: The Wall Street Journal

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.