Fredagsvideo

Minns du Adobe Premiere 1.0?

Nu när det pratas om att Ipad Pro har avancerad mjukvara för videoredigering drömmer vi oss tillbaks till en tid då Adobe Premiere 1.0 representerade avancerad videomjukvara.

Adobe var tidigt ute med icke-linjär videoredigeringsmjukvara i form av Premiere som lanserades till Mac OS redan 1991, för att sedan släppas till Windows några år senare. Detta var långt före den mjukvara de flesta av oss sannolikt förknippar med varumärket, Premiere Pro, som lanserades först 2003.

I den här videon från Youtube-kanelen Krazy Kenny transporteras vi tillbaks till en tid då bredbildsformat var något främmande, QuickTime-spelaren fortfarande användes flitigt och uppladdning av videoskapelser till webbplattformar som Youtube skulle anses vara ren science-fiction.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
2 svar

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.