Fredagsvideo

Minns du Adobe Premiere 1.0?

Nu när det pratas om att Ipad Pro har avancerad mjukvara för videoredigering drömmer vi oss tillbaks till en tid då Adobe Premiere 1.0 representerade avancerad videomjukvara.

Adobe var tidigt ute med icke-linjär videoredigeringsmjukvara i form av Premiere som lanserades till Mac OS redan 1991, för att sedan släppas till Windows några år senare. Detta var långt före den mjukvara de flesta av oss sannolikt förknippar med varumärket, Premiere Pro, som lanserades först 2003.

I den här videon från Youtube-kanelen Krazy Kenny transporteras vi tillbaks till en tid då bredbildsformat var något främmande, QuickTime-spelaren fortfarande användes flitigt och uppladdning av videoskapelser till webbplattformar som Youtube skulle anses vara ren science-fiction.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
2 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.