Fredagsvideo

Minns du Adobe Premiere 1.0?

Nu när det pratas om att Ipad Pro har avancerad mjukvara för videoredigering drömmer vi oss tillbaks till en tid då Adobe Premiere 1.0 representerade avancerad videomjukvara.

Adobe var tidigt ute med icke-linjär videoredigeringsmjukvara i form av Premiere som lanserades till Mac OS redan 1991, för att sedan släppas till Windows några år senare. Detta var långt före den mjukvara de flesta av oss sannolikt förknippar med varumärket, Premiere Pro, som lanserades först 2003.

I den här videon från Youtube-kanelen Krazy Kenny transporteras vi tillbaks till en tid då bredbildsformat var något främmande, QuickTime-spelaren fortfarande användes flitigt och uppladdning av videoskapelser till webbplattformar som Youtube skulle anses vara ren science-fiction.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
2 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.