Vad händer med Iphone nästa år?

Rykten om nästa års Iphone har redan börjat dyka upp, och många tror att designen får inspiration från nya Ipad Pro. Vad vill du själv se hos en ny Iphone?

Höstens stora Iphone-släpp gav oss både de lyxiga Iphone XS och XS Max, samt den nästan lika lyxiga Iphone XR. Men rykten om vad Apple planerar för telefonen nästa år har redan börjat dyka upp. Än så länge finns det inte särskilt mycket substans i de olika uppgifterna, men då finns det desto mer utrymme åt fantasin och önskningar.

Vad vet vi om 2019 års Iphone?

Strikt talat vet vi nästan ingenting, men vi kan däremot vara helt säkra på att det blir nya modeller och att de lanseras i september som vanligt. Vi kan också räkna med att Apple kommer att fortsätta den inslagna vägen, med höga priser och påkostade material.

Analytikern Ming-Chi Kuo förutspår att Apple kommer behålla de nuvarande storlekarna på Iphone även nästa år. Det skulle innebära tre olika modeller, med bildskärmar på 5,8 tum och 6,5 tum för OLED-modellerna och 6,1 tum för den lite billigare LCD-modellen.

Andra rykten gör gällande att 2019 års Iphone-modeller blir snabbare tack vare en ny A13-processor, får en bättre framåtvänd Truedepth-kamera, upp till tre kameramoduler på baksidan och eventuellt stöd för Apple Pencil. I detta tidiga skede är det säkrast att ta allting med en rejäl nypa salt.

Många tror också att nästa års Iphone kommer att få en ny design, mer lik de nya Ipad Pro-modellerna som kom förra månaden. Youtube-kanalen Everything Apple Pro har knåpat ihop några väldigt läckra koncept-bilder som sätter fantasin (och köpsuget) i gungning.

Vad tycker ni om konceptet? Är det dags för Iphone att återfå raka kanter som en modern variant av Iphone 5-formen?

Källa: Macrumors | Everything Apple Pro

Kommentarer
44 svar

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.