Samsung och Huawei satsar på kamerahål

Två riktiga mobiljättar verkar båda förbereda telefoner med ett utskuret hål för kameran istället för en skärmflärp. Kanske är detta den nya trenden.

I oktober skrev vi om tillverkaren Oppo som verkar vara på väg att ersätta den ökända skärmflärpen med endast ett utskuret skärmhål för selfie-kameran. Nu verkar fler aktörer gå i samma riktning.

Samsung har enligt uppgift också en telefon på gång med ett kamerahål istället för en fullfjädrad flärp. Produkten kan dyka upp redan i januari, och kallas Galaxy A8S. Bildskärmen med hål går under namnet Infinity-O, och har kameran i övre vänstra hörnet istället för i mitten längst upp.

Även Huawei ger en ledtråd om att dissa flärpen för ett kamerahål i hörnet. En produktbild för en kommmande telefon har cirkulerat på kinesiska sociala medier, och antyder att även denna telefon får en kamera i hörnet.

Frågan är om den här trenden kommer att få ytterligare spridning, och om det är mer eller mindre störande med ett hål för kameran i skärmen istället för en hel flärp. Vad tycker ni?

Läs mer:

Källa: Sammobile | The Verge

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.