Samsung och Huawei satsar på kamerahål

Två riktiga mobiljättar verkar båda förbereda telefoner med ett utskuret hål för kameran istället för en skärmflärp. Kanske är detta den nya trenden.

I oktober skrev vi om tillverkaren Oppo som verkar vara på väg att ersätta den ökända skärmflärpen med endast ett utskuret skärmhål för selfie-kameran. Nu verkar fler aktörer gå i samma riktning.

Samsung har enligt uppgift också en telefon på gång med ett kamerahål istället för en fullfjädrad flärp. Produkten kan dyka upp redan i januari, och kallas Galaxy A8S. Bildskärmen med hål går under namnet Infinity-O, och har kameran i övre vänstra hörnet istället för i mitten längst upp.

Även Huawei ger en ledtråd om att dissa flärpen för ett kamerahål i hörnet. En produktbild för en kommmande telefon har cirkulerat på kinesiska sociala medier, och antyder att även denna telefon får en kamera i hörnet.

Frågan är om den här trenden kommer att få ytterligare spridning, och om det är mer eller mindre störande med ett hål för kameran i skärmen istället för en hel flärp. Vad tycker ni?

Läs mer:

Källa: Sammobile | The Verge

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.