Samsung och Huawei satsar på kamerahål

Två riktiga mobiljättar verkar båda förbereda telefoner med ett utskuret hål för kameran istället för en skärmflärp. Kanske är detta den nya trenden.

I oktober skrev vi om tillverkaren Oppo som verkar vara på väg att ersätta den ökända skärmflärpen med endast ett utskuret skärmhål för selfie-kameran. Nu verkar fler aktörer gå i samma riktning.

Samsung har enligt uppgift också en telefon på gång med ett kamerahål istället för en fullfjädrad flärp. Produkten kan dyka upp redan i januari, och kallas Galaxy A8S. Bildskärmen med hål går under namnet Infinity-O, och har kameran i övre vänstra hörnet istället för i mitten längst upp.

Även Huawei ger en ledtråd om att dissa flärpen för ett kamerahål i hörnet. En produktbild för en kommmande telefon har cirkulerat på kinesiska sociala medier, och antyder att även denna telefon får en kamera i hörnet.

Frågan är om den här trenden kommer att få ytterligare spridning, och om det är mer eller mindre störande med ett hål för kameran i skärmen istället för en hel flärp. Vad tycker ni?

Läs mer:

Källa: Sammobile | The Verge

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.