Oneplus och Mclaren annonserar samarbete

De båda företagen har annonserat ett samarbete där det första resultatet ska presenteras i London den 11 december.

Oneplus har idag skickat ut ett pressmeddelande om att de ingått ett samarbete med företaget Mclaren, kända för motorsport och snabba tävlingsbilar i Formel 1. Samarbetet presenteras bara som en fusion mellan de båda företagens förkärlek för hastighet, för Mclaren i bilar och Oneplus i telefoner. Exakt vad samarbetet ska leda till avslöjas inte, men de båda ska hålla ett lanseringsevent i Mclarens teknologicenter i London.

Eventet har fått titeln "Salute to speed", en hyllning till hastighet eller fart helt enkelt. Vi kan alltså gissa att det på något sätt ska handla om att Oneplus produktutbud kommer få någon form av prestandaskjuts, eller kanske en version av Oneplus 6T med Mclaren-tema ska presenteras, eller både och.

Specialversioner av Oneplus-telefoner är inget nytt. Utöver att släppa olika färger av företagets senaste telefoner efter lanseringen har även ett antal mer gedigna specialversioner släppts de senaste åren. Star Wars-utgåvan av Oneplus 5T från i fjol och årets Marvel's The Avengers-utgåva av Oneplus 6 är två moderna exempel på specialutgåvor, men andra specialvarianter har även släppts för Oneplus 3 och 5.

Oneplus och Mclarens slogan "salute to speed" antyder dock att det den här gången kommer handla om mer än bara kosmetiska förändringar. Den som lever får se, klockan 10.30 svensk tid den 11 december mer specifikt.

Källa: Oneplus

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.