Oneplus och Mclaren annonserar samarbete

De båda företagen har annonserat ett samarbete där det första resultatet ska presenteras i London den 11 december.

Oneplus har idag skickat ut ett pressmeddelande om att de ingått ett samarbete med företaget Mclaren, kända för motorsport och snabba tävlingsbilar i Formel 1. Samarbetet presenteras bara som en fusion mellan de båda företagens förkärlek för hastighet, för Mclaren i bilar och Oneplus i telefoner. Exakt vad samarbetet ska leda till avslöjas inte, men de båda ska hålla ett lanseringsevent i Mclarens teknologicenter i London.

Eventet har fått titeln "Salute to speed", en hyllning till hastighet eller fart helt enkelt. Vi kan alltså gissa att det på något sätt ska handla om att Oneplus produktutbud kommer få någon form av prestandaskjuts, eller kanske en version av Oneplus 6T med Mclaren-tema ska presenteras, eller både och.

Specialversioner av Oneplus-telefoner är inget nytt. Utöver att släppa olika färger av företagets senaste telefoner efter lanseringen har även ett antal mer gedigna specialversioner släppts de senaste åren. Star Wars-utgåvan av Oneplus 5T från i fjol och årets Marvel's The Avengers-utgåva av Oneplus 6 är två moderna exempel på specialutgåvor, men andra specialvarianter har även släppts för Oneplus 3 och 5.

Oneplus och Mclarens slogan "salute to speed" antyder dock att det den här gången kommer handla om mer än bara kosmetiska förändringar. Den som lever får se, klockan 10.30 svensk tid den 11 december mer specifikt.

Källa: Oneplus

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.