Ikea och Xiaomi uppges ingå samarbete

Två stora aktörer inom det smarta hemmet ska presentera ett strategiskt samarbete under onsdagen; svenska Ikea och kinesiska Xiaomi.

Den svenska möbeljätten Ikea har på sistone satsat ordentligt på det uppkopplade hemmet, främst med lamporna i serien Trådfri, men snart också med automatiska rullgardiner. Kinesiska Xiaomi är en av de större aktörerna på marknaden, med allt från robotdammsugare och luftrenare till kameror och riskokare i sitt utbud.

Nu rapporteras att de båda företagen kommer att inleda ett strategiskt samarbete kring det smarta hemmet, som ska presenteras under eventet AIOT Xiaomi som inleds på onsdagen den 28 november. Detaljer om vad samarbetet ska gå ut på är det ont om just nu, men vi kommer självklart att följa utvecklingen och rapportera mer när ny info blir tillgänglig.

Vad tror ni, blir Ikea och Xiaomi bästa vänner nu?

Läs mer:

Källa: Aastocks

Kommentarer
28 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.