Ikea och Xiaomi uppges ingå samarbete

Två stora aktörer inom det smarta hemmet ska presentera ett strategiskt samarbete under onsdagen; svenska Ikea och kinesiska Xiaomi.

Den svenska möbeljätten Ikea har på sistone satsat ordentligt på det uppkopplade hemmet, främst med lamporna i serien Trådfri, men snart också med automatiska rullgardiner. Kinesiska Xiaomi är en av de större aktörerna på marknaden, med allt från robotdammsugare och luftrenare till kameror och riskokare i sitt utbud.

Nu rapporteras att de båda företagen kommer att inleda ett strategiskt samarbete kring det smarta hemmet, som ska presenteras under eventet AIOT Xiaomi som inleds på onsdagen den 28 november. Detaljer om vad samarbetet ska gå ut på är det ont om just nu, men vi kommer självklart att följa utvecklingen och rapportera mer när ny info blir tillgänglig.

Vad tror ni, blir Ikea och Xiaomi bästa vänner nu?

Läs mer:

Källa: Aastocks

Kommentarer
23 svar

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.