Ikea och Xiaomi uppges ingå samarbete

Två stora aktörer inom det smarta hemmet ska presentera ett strategiskt samarbete under onsdagen; svenska Ikea och kinesiska Xiaomi.

Den svenska möbeljätten Ikea har på sistone satsat ordentligt på det uppkopplade hemmet, främst med lamporna i serien Trådfri, men snart också med automatiska rullgardiner. Kinesiska Xiaomi är en av de större aktörerna på marknaden, med allt från robotdammsugare och luftrenare till kameror och riskokare i sitt utbud.

Nu rapporteras att de båda företagen kommer att inleda ett strategiskt samarbete kring det smarta hemmet, som ska presenteras under eventet AIOT Xiaomi som inleds på onsdagen den 28 november. Detaljer om vad samarbetet ska gå ut på är det ont om just nu, men vi kommer självklart att följa utvecklingen och rapportera mer när ny info blir tillgänglig.

Vad tror ni, blir Ikea och Xiaomi bästa vänner nu?

Läs mer:

Källa: Aastocks

Kommentarer
28 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.