Google synkroniserar Bluetooth-parkoppling över flera enheter

Det har tidigare varit möjligt att synkronisera parkopplade Bluetooth-enheter mellan Android-telefoner, men snart blir det även möjligt att inkludera Chrome OS-enheter i synkroniseringen.

Google har sedan tidigare i år tillhandahållit en funktion i Android som kallas Fast Pair. Det går helt enkelt ut på att de Bluetooth-enheter du kopplar till en enhet synkroniseras till ditt Google-konto, och loggar du in med ditt konto på en annan enhet finns din Bluetooth-enhet redan förkonfigurerad där utan att du behöver gå in i inställningar och parkoppla. Om du exempelvis alltid ansluter dina Bluetooth-hörlurar till telefonen eller plattan skulle dessa redan finnas parkopplade när du flyttar in i en ny enhet.

Fast Pair är en tydlig konkurrent till tekniken Apple använder med Airpods där dina parkopplade hörlurar redan finns förkonfigurerade om du loggar in på enheten med samma Icloud-konto. Googles Fast Pair liknar även Airpods-lösningen i det att hörlurarna automatiskt kan ansluta till enheten om de befinner sig i närheten av den.

Nu meddelar Google att Chrome OS-plattformen kommer uppdateras med stöd för Fast Pair under 2019, vilket innebär att den som lever och andas Googles ekosystem enbart behöver parkoppla Bluetooth-prylar en gång oavsett om de använder telefonen, eller plattan oavsett om den kör Android eller Chrome OS.

Fast Pair har funnits tillgänglig för Android-enheter som kör Android 6.0 eller senare sedan i fjol, men än så länge är antalet enheter som stöder tekniken relativt låg. Om vi bara tittar på Bluetooth-anslutna hörlurar stöds logiskt nog Googles egna Pixel Buds, men utöver det är utbudet relativt magert med ett fåtal produkter från Libratone och Plantronics i uppställningen.

Google nämner själva i blogginlägget om Fast Pair för Chrome OS att de jobbar med dussintalet hörlurstillverkare som kommer släppa produkter med stöd för Fast Pair de kommande månaderna, vilket antyder att situationen kommer se bättre ut när stödet når Chrome OS nästa år.

Källa: Android Developer Blog

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.