Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google synkroniserar Bluetooth-parkoppling över flera enheter

Det har tidigare varit möjligt att synkronisera parkopplade Bluetooth-enheter mellan Android-telefoner, men snart blir det även möjligt att inkludera Chrome OS-enheter i synkroniseringen.

Google har sedan tidigare i år tillhandahållit en funktion i Android som kallas Fast Pair. Det går helt enkelt ut på att de Bluetooth-enheter du kopplar till en enhet synkroniseras till ditt Google-konto, och loggar du in med ditt konto på en annan enhet finns din Bluetooth-enhet redan förkonfigurerad där utan att du behöver gå in i inställningar och parkoppla. Om du exempelvis alltid ansluter dina Bluetooth-hörlurar till telefonen eller plattan skulle dessa redan finnas parkopplade när du flyttar in i en ny enhet.

Fast Pair är en tydlig konkurrent till tekniken Apple använder med Airpods där dina parkopplade hörlurar redan finns förkonfigurerade om du loggar in på enheten med samma Icloud-konto. Googles Fast Pair liknar även Airpods-lösningen i det att hörlurarna automatiskt kan ansluta till enheten om de befinner sig i närheten av den.

Nu meddelar Google att Chrome OS-plattformen kommer uppdateras med stöd för Fast Pair under 2019, vilket innebär att den som lever och andas Googles ekosystem enbart behöver parkoppla Bluetooth-prylar en gång oavsett om de använder telefonen, eller plattan oavsett om den kör Android eller Chrome OS.

Fast Pair har funnits tillgänglig för Android-enheter som kör Android 6.0 eller senare sedan i fjol, men än så länge är antalet enheter som stöder tekniken relativt låg. Om vi bara tittar på Bluetooth-anslutna hörlurar stöds logiskt nog Googles egna Pixel Buds, men utöver det är utbudet relativt magert med ett fåtal produkter från Libratone och Plantronics i uppställningen.

Google nämner själva i blogginlägget om Fast Pair för Chrome OS att de jobbar med dussintalet hörlurstillverkare som kommer släppa produkter med stöd för Fast Pair de kommande månaderna, vilket antyder att situationen kommer se bättre ut när stödet når Chrome OS nästa år.

Källa: Android Developer Blog

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.