Ikea får stöd för Xiaomis smarta hem

Ikea och Xiaomi samarbetar, och lamporna Trådfri kommer nu att kunna integreras med Xiaomis plattform för det smarta hemmet och styras genom appen Mi Home.

Xiaomi har bekräftat ett strategiskt samarbete med den svenska möbeljätten Ikea. Detta meddelades under Xiaomis egna utvecklarkonferens, som inleddes idag i Beijing.

Framöver kommer Ikeas sortiment av smarta lampor, Trådfri, att kunna anslutas direkt till Xiaomis smarta hemmet-plattform, uppger Xiaomis talesperson Donovan Sung. Även Xiaomis mobilapp Mi Home som används för att ställa in och kontrollera företagets olika produkter kommer att vara kompatibel med Ikea Trådfri.

För Ikea kan detta underlätta ytterligare för att få sina produkter spridda i smarta hem världen över. Sedan tidigare är Ikea Trådfri kompatibelt med plattformar som Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Assistant.

Xiaomi har nyligen etablerat sig officiellt i Sverige, och de närmaste åren kan vi vänta oss att Xiaomi gör en satsning på västvärlden med sina många produkter för hemmet.

Källa: Ejinsight

Kommentarer
28 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.