Ikea får stöd för Xiaomis smarta hem

Ikea och Xiaomi samarbetar, och lamporna Trådfri kommer nu att kunna integreras med Xiaomis plattform för det smarta hemmet och styras genom appen Mi Home.

Xiaomi har bekräftat ett strategiskt samarbete med den svenska möbeljätten Ikea. Detta meddelades under Xiaomis egna utvecklarkonferens, som inleddes idag i Beijing.

Framöver kommer Ikeas sortiment av smarta lampor, Trådfri, att kunna anslutas direkt till Xiaomis smarta hemmet-plattform, uppger Xiaomis talesperson Donovan Sung. Även Xiaomis mobilapp Mi Home som används för att ställa in och kontrollera företagets olika produkter kommer att vara kompatibel med Ikea Trådfri.

För Ikea kan detta underlätta ytterligare för att få sina produkter spridda i smarta hem världen över. Sedan tidigare är Ikea Trådfri kompatibelt med plattformar som Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Assistant.

Xiaomi har nyligen etablerat sig officiellt i Sverige, och de närmaste åren kan vi vänta oss att Xiaomi gör en satsning på västvärlden med sina många produkter för hemmet.

Källa: Ejinsight

Kommentarer
23 svar

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.