Ikea får stöd för Xiaomis smarta hem

Ikea och Xiaomi samarbetar, och lamporna Trådfri kommer nu att kunna integreras med Xiaomis plattform för det smarta hemmet och styras genom appen Mi Home.

Xiaomi har bekräftat ett strategiskt samarbete med den svenska möbeljätten Ikea. Detta meddelades under Xiaomis egna utvecklarkonferens, som inleddes idag i Beijing.

Framöver kommer Ikeas sortiment av smarta lampor, Trådfri, att kunna anslutas direkt till Xiaomis smarta hemmet-plattform, uppger Xiaomis talesperson Donovan Sung. Även Xiaomis mobilapp Mi Home som används för att ställa in och kontrollera företagets olika produkter kommer att vara kompatibel med Ikea Trådfri.

För Ikea kan detta underlätta ytterligare för att få sina produkter spridda i smarta hem världen över. Sedan tidigare är Ikea Trådfri kompatibelt med plattformar som Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Assistant.

Xiaomi har nyligen etablerat sig officiellt i Sverige, och de närmaste åren kan vi vänta oss att Xiaomi gör en satsning på västvärlden med sina många produkter för hemmet.

Källa: Ejinsight

Kommentarer
28 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.