Iphone XR har sålt bäst sedan lanseringen

Efter rapporter om lägre än förväntad försäljning berättar Apple-chefen Greg Joswiak i en intervju att varje dag sedan lanseringen har Iphone XR varit Apples bästsäljande mobil.

Läs också: Apple slutar redovisa hur många Iphone de sålt Det har kommit flera rapporter på sistone om att årets Iphone-modeller säljer sämre än väntat. Att Apple skär ner på produktionen eftersom efterfrågan varit låg, och av samma anledning har priset i Japan på Iphone XR med abonnemang sänkts.

Den här typen av rapporter brukar dyka upp årligen och baserar sig ofta på källor från Apples leverantörer. Dessvärre säger de ingenting om hur det egentligen går för försäljningen av telefonerna. Det som Apple gör hos leverantörerna nu behöver inte ha något med modellerna som finns i handeln att göra, att producera så många exemplar av telefoner som de gör kräver rejält med framförhållning. Det finns också massor av anledningar till varför Apple minskar på beställningarna från en viss leverantör, kanske säljer någon annan samma komponent billigare? Hur det egentligen ligger till vet endast Apple själva och de väljer – till mångas frustration – att inte dela med sig av allt för mycket detaljer.

Apple-chefen Greg Joswiak sprider nu lite ljus över situationen. I en intervju med CNET säger han att Iphone XR varit Apples bästsäljande mobil varje dag sedan lanseringen. Iphone XR började säljas den 26 oktober och förbeställningarna öppnade en vecka innan.

Uttalandet säger förstås någonting, men fler detaljer får vi tyvärr inte. Apple har beslutat sig för att sluta att specificera hur många enheter de säljer av Iphone, Ipad och Mac i sina kvartalsrapporter och Joswiak säger inget under intervjun om hur försäljningen i år står sig mot förra årets.

Källa: CNET

Kommentarer
42 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.