Iphone XR har sålt bäst sedan lanseringen

Efter rapporter om lägre än förväntad försäljning berättar Apple-chefen Greg Joswiak i en intervju att varje dag sedan lanseringen har Iphone XR varit Apples bästsäljande mobil.

Läs också: Apple slutar redovisa hur många Iphone de sålt Det har kommit flera rapporter på sistone om att årets Iphone-modeller säljer sämre än väntat. Att Apple skär ner på produktionen eftersom efterfrågan varit låg, och av samma anledning har priset i Japan på Iphone XR med abonnemang sänkts.

Den här typen av rapporter brukar dyka upp årligen och baserar sig ofta på källor från Apples leverantörer. Dessvärre säger de ingenting om hur det egentligen går för försäljningen av telefonerna. Det som Apple gör hos leverantörerna nu behöver inte ha något med modellerna som finns i handeln att göra, att producera så många exemplar av telefoner som de gör kräver rejält med framförhållning. Det finns också massor av anledningar till varför Apple minskar på beställningarna från en viss leverantör, kanske säljer någon annan samma komponent billigare? Hur det egentligen ligger till vet endast Apple själva och de väljer – till mångas frustration – att inte dela med sig av allt för mycket detaljer.

Apple-chefen Greg Joswiak sprider nu lite ljus över situationen. I en intervju med CNET säger han att Iphone XR varit Apples bästsäljande mobil varje dag sedan lanseringen. Iphone XR började säljas den 26 oktober och förbeställningarna öppnade en vecka innan.

Uttalandet säger förstås någonting, men fler detaljer får vi tyvärr inte. Apple har beslutat sig för att sluta att specificera hur många enheter de säljer av Iphone, Ipad och Mac i sina kvartalsrapporter och Joswiak säger inget under intervjun om hur försäljningen i år står sig mot förra årets.

Källa: CNET

Kommentarer
40 svar

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?