Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone XR har sålt bäst sedan lanseringen

Efter rapporter om lägre än förväntad försäljning berättar Apple-chefen Greg Joswiak i en intervju att varje dag sedan lanseringen har Iphone XR varit Apples bästsäljande mobil.

Läs också: Apple slutar redovisa hur många Iphone de sålt Det har kommit flera rapporter på sistone om att årets Iphone-modeller säljer sämre än väntat. Att Apple skär ner på produktionen eftersom efterfrågan varit låg, och av samma anledning har priset i Japan på Iphone XR med abonnemang sänkts.

Den här typen av rapporter brukar dyka upp årligen och baserar sig ofta på källor från Apples leverantörer. Dessvärre säger de ingenting om hur det egentligen går för försäljningen av telefonerna. Det som Apple gör hos leverantörerna nu behöver inte ha något med modellerna som finns i handeln att göra, att producera så många exemplar av telefoner som de gör kräver rejält med framförhållning. Det finns också massor av anledningar till varför Apple minskar på beställningarna från en viss leverantör, kanske säljer någon annan samma komponent billigare? Hur det egentligen ligger till vet endast Apple själva och de väljer – till mångas frustration – att inte dela med sig av allt för mycket detaljer.

Apple-chefen Greg Joswiak sprider nu lite ljus över situationen. I en intervju med CNET säger han att Iphone XR varit Apples bästsäljande mobil varje dag sedan lanseringen. Iphone XR började säljas den 26 oktober och förbeställningarna öppnade en vecka innan.

Uttalandet säger förstås någonting, men fler detaljer får vi tyvärr inte. Apple har beslutat sig för att sluta att specificera hur många enheter de säljer av Iphone, Ipad och Mac i sina kvartalsrapporter och Joswiak säger inget under intervjun om hur försäljningen i år står sig mot förra årets.

Källa: CNET

Kommentarer
42 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.