Oppo ryktas bli först med vikbar telefon

Den påstådda telefonen ska visas upp under Mobile World Congress nästa år och lär hamna en bra bit under Samsungs omtalade dyrgrip.

Mobiltelefonernas värld rör sig snabbt, och det känns som det var igår vi förundrades över det nya koncept som var en skärm-flärp. Detta är nu gammal hatt, och det som eventuellt kan bli nästa trend i smartphone-världen är att telefonerna ska bli vikbara. Det hela började med rykten om Samsungs vikbara telefon, rykten som sedan blev verklighet, och nu kommer rykten om att kinesiska Oppo är nästa företag att hoppa på trenden.

Läs också: Samsung visar upp telefon med vikbar skärm Enligt den nederländska publikationen Letsgodigital ska Oppos produktchef Chuck Wang bekräftat detta under ett möte med nederländska journalister på Oppos högkvarter i Shenzen, Kina. Han ska ha bekräftat att den vikbara telefonen dessutom kommer visas upp under teknikmässan Mobile World Congress i Barcelona nästa år, som går av stapeln mellan den 25 och 28 februari (99 kommer att åka ner och vara där på plats).

Mer detaljer än så får vi inte reda på, men då Samsungs vikbara telefon sägs få en prislapp på cirka 2 500 dollar, eller runt 30 000 kronor, är det nog inte särskilt långsökt att gissa att Oppos vikbara variant kommer hamna på en mer plånboksvänlig prisnivå. Utöver Oppo och Samsung sägs även LG och Huawei jobba på vikbara telefoner, och att detta blir mer av en tillfällig trend backas av det faktum att Google jobbat på att anpassa gränssnittet i Android för att det ska fungera bättre med vikbara gränssnitt. Förhoppningsvis leder detta till att utvecklare anpassar sin mjukvara på bred front så att det inte bara blir telefontillverkarnas egna appar som fungerar bra tillsammans med det nya formatet.

Under februari kommer vi alltså få se vad Oppo har tänkt sig med det vikbara formatet, och vad som sannolikt blir instegsnivån prismässigt för den vikbara telefonkategorin.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.