Telefonkontakternas batalj

99podden är äntligen tillbaka och tre redaktörer intar studion. Det pratas om att Apple borde behålla Lightning eller byta till USB-C i nästa Iphone bland annat. Missa inte detta!

För tillfället är alla tre redaktörer friska och det betyder att det blir podd den här veckan, hurra för det! Ida, Andreas och Jakob svarar på några läsarfrågor (skicka gärna in fler sådana) och berättar mer om årets prylar som ska utses. Omröstningen börjar snart.

Det pratas också en hel del om huruvida Apple borde/kommer behålla Lightning-kontakten eller om de bör/kommer byta till USB-C i nästa uppsättning Iphone-modeller.

Dessutom blir det lite snack om Ikeas samarbete med kinesiska Xiaomi – vad betyder det för det smarta hemmet?

Avsnitt: Telefonkontakternas batalj

Längd 43:28, filstorlek 39,13 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
13 svar

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.