fredagsvideo

Världens minsta synth på handleden

Det är i ropet att släppa små versioner av klassiska spelkonsoler, men här kommer ett projekt som vill sätta en liten synth-klocka på din handled.

Har du drömt dig tillbaks till det glada 80-talet när synth-musik parades med pudelrock-hår, men hittar inte tid till att släpa fram din gamla synth eller leta efter en på auktionssidor? Då kan Kickstarter-projektet Synthwatch vara något för dig.

Det handlar om en liten klocka kombinerat med en synth utrustad med sju tangenter som du bär på handleden. Tangenterna kan ge ljud ifrån sig på egen hand, men om du parar den med en app på telefonen kan du skapa mer avancerade musikaliska alster. Projektet är fortfarande i sin linda och det finns mer avancerade funktioner planerade om projektet når olika delmål som satts inför målsnöret den 1 januari 2019.

Just nu går det bara att trycka ner en tangent i taget och detta matchas med 200 förinstallerade ljud. Några delmål som är planerade är bland annat möjligheten att trycka in flera tangenter/skapa flera ljud samtidigt, importera och exportera egna ljud, med mera. Om projektet når sitt mål ska handledssynthen skeppas i april 2019, och det skulle kräva att du backar projektet med 450 dollar (cirka 4 100 kronor) för att få en alldeles egen enhet.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Källa: Audioweld Synthwatch på Kickstarter.com

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
2 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.