fredagsvideo

Världens minsta synth på handleden

Det är i ropet att släppa små versioner av klassiska spelkonsoler, men här kommer ett projekt som vill sätta en liten synth-klocka på din handled.

Har du drömt dig tillbaks till det glada 80-talet när synth-musik parades med pudelrock-hår, men hittar inte tid till att släpa fram din gamla synth eller leta efter en på auktionssidor? Då kan Kickstarter-projektet Synthwatch vara något för dig.

Det handlar om en liten klocka kombinerat med en synth utrustad med sju tangenter som du bär på handleden. Tangenterna kan ge ljud ifrån sig på egen hand, men om du parar den med en app på telefonen kan du skapa mer avancerade musikaliska alster. Projektet är fortfarande i sin linda och det finns mer avancerade funktioner planerade om projektet når olika delmål som satts inför målsnöret den 1 januari 2019.

Just nu går det bara att trycka ner en tangent i taget och detta matchas med 200 förinstallerade ljud. Några delmål som är planerade är bland annat möjligheten att trycka in flera tangenter/skapa flera ljud samtidigt, importera och exportera egna ljud, med mera. Om projektet når sitt mål ska handledssynthen skeppas i april 2019, och det skulle kräva att du backar projektet med 450 dollar (cirka 4 100 kronor) för att få en alldeles egen enhet.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Källa: Audioweld Synthwatch på Kickstarter.com

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
2 svar

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!