fredagsvideo

Världens minsta synth på handleden

Det är i ropet att släppa små versioner av klassiska spelkonsoler, men här kommer ett projekt som vill sätta en liten synth-klocka på din handled.

Har du drömt dig tillbaks till det glada 80-talet när synth-musik parades med pudelrock-hår, men hittar inte tid till att släpa fram din gamla synth eller leta efter en på auktionssidor? Då kan Kickstarter-projektet Synthwatch vara något för dig.

Det handlar om en liten klocka kombinerat med en synth utrustad med sju tangenter som du bär på handleden. Tangenterna kan ge ljud ifrån sig på egen hand, men om du parar den med en app på telefonen kan du skapa mer avancerade musikaliska alster. Projektet är fortfarande i sin linda och det finns mer avancerade funktioner planerade om projektet når olika delmål som satts inför målsnöret den 1 januari 2019.

Just nu går det bara att trycka ner en tangent i taget och detta matchas med 200 förinstallerade ljud. Några delmål som är planerade är bland annat möjligheten att trycka in flera tangenter/skapa flera ljud samtidigt, importera och exportera egna ljud, med mera. Om projektet når sitt mål ska handledssynthen skeppas i april 2019, och det skulle kräva att du backar projektet med 450 dollar (cirka 4 100 kronor) för att få en alldeles egen enhet.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Källa: Audioweld Synthwatch på Kickstarter.com

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
2 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.