Amazon Echo får Apple Music till jul

Den smarta högtalaren Amazon Echo får stöd för musiktjänsten Apple Music lagom till jul, och därmed går det styra Apples tjänst med konkurrentens röstassistent Alexa.

Apple och Amazon har inte alltid varit de bästa av vänner, och främst har meningsskiljaktigheterna handlat om avgifter som Amazon måste betala för köp inuti appar på plattformar som Iphone, Ipad och Apple TV. Tidvis har Amazon satt hårt mot hårt genom att inte erbjuda Apple produkter i sin gigantiska nätbutik.

Just nu verkar de båda företagen däremot vara sams. Videotjänsten Amazon Prime finns i Apples enheter, och Apples produkter finns hos Amazon. Nu meddelar Amazon också via sin blogg att den smarta högtalaren Echo inom kort får stöd för musiktjänsten Apple Music.

Det här innebär att Apples musiktjänst kommer gå att styra direkt via Amazons smarta högtalare med hjälp av röstkommandon, något som i dagsläget endast går med Apples egna högtalare Homepod. Det här skulle kunna tolkas som ännu ett steg Apple tar för att prioritera sina tjänster som Apple Music snarare än hårdvarutillbehör som Homepod.

Sedan tidigare har högtalarsystemet Sonos inbyggt stöd för Apple Music, och dessutom stöd för röstassistenten Amazon Alexa. Det är i dagsläget oklart om röststyrning av Apple Music kommer att fungera med dessa.

Funktionen ska dyka upp veckan runt 17 december, precis innan julhelgen alltså. Apple Music-stöder kommer att läggas till som en så kallad "Alexa Skill", alltså ett tillägg som installeras till högtalaren och länkar användarens Apple Music-konto.

Läs mer:

Källa: Amazon

Kommentarer
14 svar

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.