Amazon Echo får Apple Music till jul

Den smarta högtalaren Amazon Echo får stöd för musiktjänsten Apple Music lagom till jul, och därmed går det styra Apples tjänst med konkurrentens röstassistent Alexa.

Apple och Amazon har inte alltid varit de bästa av vänner, och främst har meningsskiljaktigheterna handlat om avgifter som Amazon måste betala för köp inuti appar på plattformar som Iphone, Ipad och Apple TV. Tidvis har Amazon satt hårt mot hårt genom att inte erbjuda Apple produkter i sin gigantiska nätbutik.

Just nu verkar de båda företagen däremot vara sams. Videotjänsten Amazon Prime finns i Apples enheter, och Apples produkter finns hos Amazon. Nu meddelar Amazon också via sin blogg att den smarta högtalaren Echo inom kort får stöd för musiktjänsten Apple Music.

Det här innebär att Apples musiktjänst kommer gå att styra direkt via Amazons smarta högtalare med hjälp av röstkommandon, något som i dagsläget endast går med Apples egna högtalare Homepod. Det här skulle kunna tolkas som ännu ett steg Apple tar för att prioritera sina tjänster som Apple Music snarare än hårdvarutillbehör som Homepod.

Sedan tidigare har högtalarsystemet Sonos inbyggt stöd för Apple Music, och dessutom stöd för röstassistenten Amazon Alexa. Det är i dagsläget oklart om röststyrning av Apple Music kommer att fungera med dessa.

Funktionen ska dyka upp veckan runt 17 december, precis innan julhelgen alltså. Apple Music-stöder kommer att läggas till som en så kallad "Alexa Skill", alltså ett tillägg som installeras till högtalaren och länkar användarens Apple Music-konto.

Läs mer:

Källa: Amazon

Kommentarer
13 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.