Sveriges Radio bjuder in till lek med Google Assistent

Nu har de första avsnitten av årets julkalender i Sveriges Radio sänts. Årets upplaga bjuder in till lek tillsammans med Googles röstassistent. Kul för både stora och små.

Årets julkalender från Sveriges Radio heter Tonje i Glimmerdalen och det första avsnittet finns att lyssna på nu. För alla med Google Home, eller för den delen appen Google Assistent går det att uppleva kalendern på nya sätt.

Det finns ett röststyrt äventyr med Tonjes mås Gavia. Du kan flyga runt och upptäcka Glimmerdalen och lära känna alla som bor där lite bättre. Sveriges Radio beskriver att du genom att svara på Gavias frågor bestämmer vart måsen ska flyga, hur pepparkakshuset ska dekoreras och liknande.

För att uppleva ljudäventyret behövs en Google Home-enhet eller appen Google Assistent. Appen är gratis och finns till både IOS och Android.

Gör så här för att prova

  • Ladda ned och starta appen Google Assistent, eller aktivera din Google Home

  • Säg ”Prata med julkalendern”

  • Välj mellan att lyssna på ett avsnitt eller uppleva de röststyrda äventyren

  • Ha kul!

Mer om Tonje i Glimmerdalen

Tonje i Glimmerdalen har premiär den 1 december och sänds i P4 på vardagar klockan 06:50 och 18:35, samt på helger och julafton klockan 09:50 och 13:03. Det går även att lyssna på Barnradions hemsida och i appen Sveriges Radio Play. Den interaktiva upplevelsen finns tillgänglig samma datum i samband med premiären

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.