Sveriges Radio bjuder in till lek med Google Assistent

Nu har de första avsnitten av årets julkalender i Sveriges Radio sänts. Årets upplaga bjuder in till lek tillsammans med Googles röstassistent. Kul för både stora och små.

Årets julkalender från Sveriges Radio heter Tonje i Glimmerdalen och det första avsnittet finns att lyssna på nu. För alla med Google Home, eller för den delen appen Google Assistent går det att uppleva kalendern på nya sätt.

Det finns ett röststyrt äventyr med Tonjes mås Gavia. Du kan flyga runt och upptäcka Glimmerdalen och lära känna alla som bor där lite bättre. Sveriges Radio beskriver att du genom att svara på Gavias frågor bestämmer vart måsen ska flyga, hur pepparkakshuset ska dekoreras och liknande.

För att uppleva ljudäventyret behövs en Google Home-enhet eller appen Google Assistent. Appen är gratis och finns till både IOS och Android.

Gör så här för att prova

  • Ladda ned och starta appen Google Assistent, eller aktivera din Google Home

  • Säg ”Prata med julkalendern”

  • Välj mellan att lyssna på ett avsnitt eller uppleva de röststyrda äventyren

  • Ha kul!

Mer om Tonje i Glimmerdalen

Tonje i Glimmerdalen har premiär den 1 december och sänds i P4 på vardagar klockan 06:50 och 18:35, samt på helger och julafton klockan 09:50 och 13:03. Det går även att lyssna på Barnradions hemsida och i appen Sveriges Radio Play. Den interaktiva upplevelsen finns tillgänglig samma datum i samband med premiären

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.