Apple uppmärksammar Världsaidsdagen med kampanj

Världsaidsdagen inledde Apples traditionsenliga Product Red-kampanj där de skänker ett visst belopp för alla köp som görs till den globala fonden.

Apple är en av de största bidragsgivarna till Product Red genom att låta en del av intäkterna från utvalda rödfärgade produkter i sortimentet gå till den globala fonden och kampen mot aids. Den 1 december är det Världsaidsdagen och det uppmärksammar Apple med en särskild kampanj. Från 1 till och med den 7 december ger Apple en dollar till Product Red för varje köp som görs med Apple Pay på Apple Store, apple.se eller genom Apple Store-appen.

Under tolv år har Apple och deras kunder varit med och bidragit till kampen mot aids. En del av intäkterna från varje såld Product Red-produkt går till rådgivning, testning och läkemedel som hindrar att mammor smittar sina barn med hiv. Under de här åren har Apples kunder hjälpt till att samla in över 200 miljoner dollar.

För dig som vill läsa mer har Apple gjort ett litet reportage från Embakasi Health Center i Kenya som bland annat ger rådgivning med bidrag från Product Red.

Har du köpt någon Product Red-produkt? I så fall, vilken? Berätta gärna i kommentarerna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.