Apple uppmärksammar Världsaidsdagen med kampanj

Världsaidsdagen inledde Apples traditionsenliga Product Red-kampanj där de skänker ett visst belopp för alla köp som görs till den globala fonden.

Apple är en av de största bidragsgivarna till Product Red genom att låta en del av intäkterna från utvalda rödfärgade produkter i sortimentet gå till den globala fonden och kampen mot aids. Den 1 december är det Världsaidsdagen och det uppmärksammar Apple med en särskild kampanj. Från 1 till och med den 7 december ger Apple en dollar till Product Red för varje köp som görs med Apple Pay på Apple Store, apple.se eller genom Apple Store-appen.

Under tolv år har Apple och deras kunder varit med och bidragit till kampen mot aids. En del av intäkterna från varje såld Product Red-produkt går till rådgivning, testning och läkemedel som hindrar att mammor smittar sina barn med hiv. Under de här åren har Apples kunder hjälpt till att samla in över 200 miljoner dollar.

För dig som vill läsa mer har Apple gjort ett litet reportage från Embakasi Health Center i Kenya som bland annat ger rådgivning med bidrag från Product Red.

Har du köpt någon Product Red-produkt? I så fall, vilken? Berätta gärna i kommentarerna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?