Då kommer Ikeas smarta rullgardiner

Ikea har smarta rullgardiner på gång, Kadrilj och Fyrtur heter modellerna där de senare är mörkläggningsgardiner. Teknikveckan har luskat redo på när gardinerna går att köpa – i mars nästa år för den som vill veta svaret nu på direkten.

Läs också: Ikea förbereder smarta rullgardiner Sedan tidigare vet vi att Ikea kommer med ett par smarta rullgardiner i början av nästa år. Kadrilj och Fyrtur heter modellerna, där den senare är en variant för mörkläggning. Teknikveckan har tagit en tur till ett möbelvaruhus för att gräva i när de kommer att gå att köpa och lyckades väl med uppgiften.

Rullgardinerna Kadrilj kommer i två storlekar, 60 x 195 för 899 kronor och 140 x 195 för 1 295 kronor. När det gäller Fyrtur kommer fler storlekar med priser som följer:

60 x 195

995 kr

80 x 195

1 195 kr

100 x 195

1 295 kr

120 x 195

1 395 kr

140 x 195

1 495 kr

Sedan tidigare har det sagts att rullgardinerna ska bli tillgängliga i februari nästa år, men enligt Teknikveckan är det snarare så att nyheten om gardinerna kommer vecka 5 i februari och att försäljningen börjar vecka 9 i mars 2019.

Köpsugen? Berätta gärna i kommentarerna!

Källa: Teknikveckan

Skriven av Ida Blix

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?