Då kommer Ikeas smarta rullgardiner

Ikea har smarta rullgardiner på gång, Kadrilj och Fyrtur heter modellerna där de senare är mörkläggningsgardiner. Teknikveckan har luskat redo på när gardinerna går att köpa – i mars nästa år för den som vill veta svaret nu på direkten.

Läs också: Ikea förbereder smarta rullgardiner Sedan tidigare vet vi att Ikea kommer med ett par smarta rullgardiner i början av nästa år. Kadrilj och Fyrtur heter modellerna, där den senare är en variant för mörkläggning. Teknikveckan har tagit en tur till ett möbelvaruhus för att gräva i när de kommer att gå att köpa och lyckades väl med uppgiften.

Rullgardinerna Kadrilj kommer i två storlekar, 60 x 195 för 899 kronor och 140 x 195 för 1 295 kronor. När det gäller Fyrtur kommer fler storlekar med priser som följer:

60 x 195

995 kr

80 x 195

1 195 kr

100 x 195

1 295 kr

120 x 195

1 395 kr

140 x 195

1 495 kr

Sedan tidigare har det sagts att rullgardinerna ska bli tillgängliga i februari nästa år, men enligt Teknikveckan är det snarare så att nyheten om gardinerna kommer vecka 5 i februari och att försäljningen börjar vecka 9 i mars 2019.

Köpsugen? Berätta gärna i kommentarerna!

Källa: Teknikveckan

Skriven av Ida Blix

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.