Rösta på årets inspiratör – här är de nominerade

Ni nominerade Sveriges främsta tech-profiler, vi valde ut finalisterna. Nu är det dags att rösta fram årets Teknik-inspiratör 2018.

Nu är det dags att utse årets bästa teknikprylar från 2018 – och dessutom årets främsta inspiratörer när det kommer till teknik. Så här skrev vi när vi öppnade upp för nomineringar från er medlemmar här på 99:

I en särskild kategori vill vi uppmärksamma profiler och inspiratörer i Sverige som hjälper till att förmedla sina tekniska kunskaper på ett begripligt och pedagogiskt sätt. De som hjälper oss att navigera i teknikdjungeln och som reder ut komplicerade begrepp.

Det kan vara en bloggare, skribent, Youtube-profil eller poddare – eller någon annan som teknikinspirerar sin omgivning. Är det flera personer inblandade går det bra att nominera en podd eller webbplats som helhet.

Låt oss nu alltså presentera finalisterna i årets Teknik-inspiratör 2018! Röstar gör du sedan längst ned i artikeln.

De nominerade

Peter Esse

Peter Esse är en skånsk naturkraft, och har ett antal teknikprojekt under sina vingar. Tidigare webbplatsen Allt om Mac blev Array, som blev Teknikveckan. Därutöver syns Esse oförtröttligt på sociala medier genom Facebook-mötesplatserna Applebubblan och Teknikbubblan.

En Podd om Teknik

Varje tisdag samlas Jezper Söderlund, Magnus Jonasson och Johan Larsson under baneret En Podd om Teknik för att sprida nyheter och kunskap om det mest och det bästa från teknikens land. Här ryms allt från kroppsburen utrustning till molntjänster, elbilar, datorer och mobiltelefoner.

Karl Emil Nikka

Karl Emil Nikka var under många år utbildningschef och pressansvarig på Kjell & Company, samt folkbildare med boken Hur Funkar Det. Numera är Nikka IT-säkerhetsutbildare med målet att göra världens datoranvändare säkrare och nås via egna bolaget Nikka Systems. En ny bok har det också blivit; Bli Säker.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Hur går omröstningen till?

Varje medlem på 99 har en röst i varje kategori. Röstningen sätter igång 4 december här på 99.se, och pågår i två veckor. 20 december kommer vi att presentera vinnarna.

Vi kör omröstningen via tjänsten Opinionstage (som vi också använder till torsdagsquiz) för att samla in en röst per person och för att kunna hålla resultatet hemligt till den 20 december.

Kommentarer
13 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.