Rösta på årets inspiratör – här är de nominerade

Ni nominerade Sveriges främsta tech-profiler, vi valde ut finalisterna. Nu är det dags att rösta fram årets Teknik-inspiratör 2018.

Nu är det dags att utse årets bästa teknikprylar från 2018 – och dessutom årets främsta inspiratörer när det kommer till teknik. Så här skrev vi när vi öppnade upp för nomineringar från er medlemmar här på 99:

I en särskild kategori vill vi uppmärksamma profiler och inspiratörer i Sverige som hjälper till att förmedla sina tekniska kunskaper på ett begripligt och pedagogiskt sätt. De som hjälper oss att navigera i teknikdjungeln och som reder ut komplicerade begrepp.

Det kan vara en bloggare, skribent, Youtube-profil eller poddare – eller någon annan som teknikinspirerar sin omgivning. Är det flera personer inblandade går det bra att nominera en podd eller webbplats som helhet.

Låt oss nu alltså presentera finalisterna i årets Teknik-inspiratör 2018! Röstar gör du sedan längst ned i artikeln.

De nominerade

Peter Esse

Peter Esse är en skånsk naturkraft, och har ett antal teknikprojekt under sina vingar. Tidigare webbplatsen Allt om Mac blev Array, som blev Teknikveckan. Därutöver syns Esse oförtröttligt på sociala medier genom Facebook-mötesplatserna Applebubblan och Teknikbubblan.

En Podd om Teknik

Varje tisdag samlas Jezper Söderlund, Magnus Jonasson och Johan Larsson under baneret En Podd om Teknik för att sprida nyheter och kunskap om det mest och det bästa från teknikens land. Här ryms allt från kroppsburen utrustning till molntjänster, elbilar, datorer och mobiltelefoner.

Karl Emil Nikka

Karl Emil Nikka var under många år utbildningschef och pressansvarig på Kjell & Company, samt folkbildare med boken Hur Funkar Det. Numera är Nikka IT-säkerhetsutbildare med målet att göra världens datoranvändare säkrare och nås via egna bolaget Nikka Systems. En ny bok har det också blivit; Bli Säker.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Hur går omröstningen till?

Varje medlem på 99 har en röst i varje kategori. Röstningen sätter igång 4 december här på 99.se, och pågår i två veckor. 20 december kommer vi att presentera vinnarna.

Vi kör omröstningen via tjänsten Opinionstage (som vi också använder till torsdagsquiz) för att samla in en röst per person och för att kunna hålla resultatet hemligt till den 20 december.

Kommentarer
13 svar

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.